Κοινωνία

Φάλαινα στα ρηχά του Αλίμου! “Θα γίνει προσπάθεια αιμοληψίας”

Φάλαινα στα ρηχά του Αλίμου! “Θα γίνει προσπάθεια αιμοληψίας”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μία απίστευτη εικόνα αντίκρισαν κάτοικοι του Αλίμου το πρωί της Παρασκευής (28.1.2022), καθώς εντόπισαν μια φάλαινα στα ρηχά της θάλασσας.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πρόκειται για μια φάλαινα του είδους «ζίφιος» η οποία εξόκειλε στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, κ. Κουτσούμπας, η φάλαινα φαίνεται να είναι σοβαρά τραυματισμένη, καθώς διακρίνονται κόκκινα σημάδια στο σώμα της.

Το λιμενικό ειδοποίησε την επιστημονική υπεύθυνη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «Αρίων» και στο σημείο σπεύδει ειδικός νοσηλευτής από το Αττικό Πάρκο.

Η Ευγενία Σκούντζου, κτηνίατρος και μέλος του «Αρίωνα», δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια αιμοληψίας από το κήτος, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν οι ειδικοί γιατί αποπροσανατολίστηκε και εάν εκτός από τα τραύματά του έχει ενδεχομένως και κάτι άλλο. Η κα Σκούτζου πρόσθεσε ότι οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να του προσφέρουν και κάποιου είδους νοσηλεία, χωρίς ωστόσο να απομακρυνθεί από το νερό.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το ilovevouliagmeni.gr την Πέμπτη εντοπίστηκε, πιθανόν η ίδια, φάλαινα στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Το θηλαστικό είχε χάσει τον προσανατολισμό, όπου με τη βοήθεια του λιμενικού και της ελληνικής ομάδας διάσωσης οδηγήθηκε στα ανοιχτά και κατάφερε να φύγει.

Ωστόσο, σήμερα Παρασκευή εντοπίστηκε και πάλι στην παραλία του Αλίμου.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X