Κοινωνία

Φρίκη στην Κρήτη: Βίαζε την ανιψιά του από την ηλικία των 8 ετών

Φρίκη στην Κρήτη: Βίαζε την ανιψιά του από την ηλικία των 8 ετών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βίαζε την ανιψιά του από την ηλικία των 8 ετών. Σε μια συγκλονιστική καταγγελία προχώρησαν την Τρίτη μια μητέρα με τη 12χρονη κόρη της στην περιοχή του Ηρακλείου.

Όπως κατήγγειλαν μητέρα και κόρη, που κατάγονται από την Βουλγαρία, ο θείος του κοριτσιού βίαζε την ανήλικη κατ’ επανάληψη από όταν εκείνη ήταν 8 ετών.

Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε πως δεν είχε καταλάβει τίποτα μέχρι που η 12χρονη αποφάσισε να αποκαλύψει τον εφιάλτη που ζούσε.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν την υπόθεση.

Βιασμοί ανηλίκων: Οι δράστες είναι πάντα γνωστοί των παιδιών

Σοκ, αποτροπιασμός, φρίκη είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε κάθε φορά που θέλουμε να περιγράψουμε κάποιο περιστατικό κακοποίησης και βιασμού ανηλίκου που έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Τα αμέσως επόμενα συμπεράσματα που αφορούν τον δράστη είναι και αυτά συνήθη: «πέσαμε από τα σύννεφα», «ήταν ένα άτομο υπεράνω πάσης υποψίας», καθώς και το χιλιοειπωμένο «δεν το περιμέναμε ποτέ». 

Τα στατιστικά δεδομένα των περισσοτέρων ερευνών καταρρίπτουν όλα τα παραπάνω συμπεράσματα και καταδεικνύουν, σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερη έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (ΙΥΠ), ότι οι δράστες περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων προέρχονται κατά το ένα τρίτο από τον στενό οικογενειακό πυρήνα του θύματος, κατά το άλλο ένα τρίτο από τον φιλικό περίγυρο της οικογένειας και μόνο κατά το υπόλοιπο ένα τρίτο είναι άγνωστα προς το άτυχο θύμα πρόσωπα.

Διαστάσεις έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού(ΙΥΠ). Για όλη τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας έως τα δεκαοκτώ χρόνια τα στατιστικά είναι δραματικά, στο 17% για τα κορίτσια και το 8% για τα αγόρια[…] 

Πηγή πληροφοριών cretapost.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X