Θέμα

Γκάγκα: Φθηνά στην Ελλάδα τα PCR αλλά «μην κάνετε μετά από θετικό rapid»

Γκάγκα: Φθηνά στην Ελλάδα τα PCR αλλά «μην κάνετε μετά από θετικό rapid»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μίνα Γκάγκα και Βάνα Παπαευαγγέλλου έδωσαν νέες οδηγίες για το πότε χρειάζεται PCR ύστερα από θετικό rapid test. Τώρα, οι εμβολιασμένοι, δεν χρειάζεται να επιβεβαιώνουν το θετικό τους rapid, είπαν. Η δε αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε πως η τιμή των PCR τεστ είναι από τις πιο φθηνές στον κόσμο, συγκρίνοντας την Ελλάδα με τη Γαλλία και το Βέλγιο, βέβαια!

Με την τιμή των PCR ανάμεσα στα 50 και τα 60 ευρώ, πολλοί είναι οι πολίτες που δυσκολεύονται να τα πληρώσουν. Το θέμα (που πολλάκις το έχει «σηκώσει» η αντιπολίτευση) τέθηκε και στη σημερινή (30.12.2021) ενημέρωση, με τη Μίνα Γκάγκα και τη Βάνα Παπαευαγγέλου να λένε (τώρα) ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν PCR ύστερα από ένα θετικό rapid test!

«Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά θετικά κρούσματα και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος, είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι και να μην πάμε για PCR» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, συνιστώντας τους πολίτες να μπαίνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους και να ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Δηλαδή, μόνο οι ανεμβολίαστοι πολίτες που νοσούν για πρώτη φορά και θέλουν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το rapid test με PCR.

«Δεν έχει νόημα να γίνεται για τους πλήρως εμβολιασμένους αυτό, δεν χρειάζεται να επιβεβαιώνουν το rapid test» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Η καθηγήτρια Παιδιατρικής χαρακτήρισε τα rapid test«εύχρηστο όπλο» γιατί «προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα στα 5 λεπτά και βοηθούν να απομονωθούμε γρήγορα».

Φθηνά στην Ελλάδα τα PCR

Απαντώντας σε ερώτηση που της τέθηκε για το κόστος των PCR που είναι απαγορευτικό για μια μέση 4μελή οικογένεια καθώς φτάνει σχεδόν στα 240 ευρώ, η Μίνα Γκάγκα είπε ότι οι οικογένειες δεν χρειάζεται να πηγαίνουν αλλά και πως στην Ελλάδα τα τεστ αυτά είναι… φθηνά!

«Η Ελλάδα είναι από τις φθηνότερες χώρες στον κόσμο στα PCR. Αν το συγκρίνετε με τη Γαλλία, το Βέλγιο ή την Αγγλία είναι πολύ χαμηλότερη η τιμή», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται συχνά PCR, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάνε οικογένειες να κάνουν PCR, κάνουμε rapid test που έχει μια διατίμηση και αν είναι θετικό το δεχόμαστε, αν είναι αρνητικό πάλι το δεχόμαστε, αν έχουμε έντονα συμπτώματα, πάει κάποιος (σ.σ. να κάνει PCR). Αλλά να πάει μια οικογένεια να κάνει PCR, πραγματικά δεν χρειάζεται να γίνει».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 22:38

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X