Κοινωνία

Γώγος: Ελπίζω σε κάποια μικρή άρση του lockdown στις 5 Απριλίου

Γώγος: Ελπίζω σε κάποια μικρή άρση του lockdown στις 5 Απριλίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει «κάποια μικρή άρση των περιορισμών» στις 5 Απριλίου μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, εν όψει της νέας κρίσιμης συνεδρίασης της ερχόμενης Παρασκευής.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί: «Από τη μία, έχουμε πίεση στο σύστημα της οικονομίας, την κούραση του κόσμου, τη δυσκολία στην τήρηση των μέτρων, έχουμε πολλά τεστ, αυτό είναι από τα θετικά… Από την άλλη, έχουμε ένα μεταλλαγμένο στέλεχος που μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, αφ’ετέρου έχουμε μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία. Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά» είπε.

Κάνοντας μνεία στα θετικά σημάδια που παρατηρούνται, όπως είναι τα εξιτήρια και η μείωση στις εισαγωγές, επεσήμανε ότι στο τέλος της εβδομάδας, θα τεθούν και πάλι στο «τραπέζι» τα επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να φανεί εάν μπορούν να έρθουν «κάποιες άρσεις».

«Κοιτάμε αυτά τα θέματα, την ερχόμενη εβδομάδα, θα τα δούμε, και ελπίζω να καταφέρουμε τουλάχιστον να ξεκινήσουμε κάποια μικρή άρση περιορισμών στις 5 Απριλίου και να δούμε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα» ανέφερε.

Σχετικά με το εάν μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονο άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, ο ίδιος παρέπεμψε και πάλι στα επιδημιολογικά δεδομένα, σημειώνοντας ότι ενδέχεται να ανοίξει για μία εβδομάδα, η μία εκ των δύο δραστηριότητα και να ακολουθήσει και η δεύτερη

Πάντως, υπογράμμισε ότι η άρση μέτρων θα πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρότερη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προειδοποίησε, σήμερα, ότι θα ήταν παράτολμο ένα ενδεχόμενο ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X