Κοινωνία

Greek Mafia: Νέοι διάλογοι από τους εκτελεστές – Πως έφτασε η αστυνομία στις συλλήψεις

Greek Mafia: Νέοι διάλογοι από τους εκτελεστές – Πως έφτασε η αστυνομία στις συλλήψεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κομμάτι-κομμάτι συνδέουν το «μωσαϊκό» της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης που εκτέλεσε τρία αρχηγικά μέλη της Greek Μafia, τα στελέχη της ασφάλειας.

Το κουβάρι της υπόθεσης, ξεκίνησε να ξετυλίγεται με την εκτέλεση του 55χρονου  Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας. Στις 25 Απριλίου του 2022λ, οι δράστες εκτέλεσαν τον «θείο Τζο», Κατά την διαφυγή τους η μοτοσυκλέτα τους χάλασε με τους αστυνομικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ,  να εντοπίζουν στο όχημα, δακτυλικά αποτυπώματα, του 39χρονου που συνελήφθη και ενός ακόμη ατόμου, τα αποτυπώματα του οποίου δεν ταυτοποιήθηκαν.

 

Στις 17 Μαΐου του 2023, ένας πολίτης ενημέρωσε την αστυνομία για  ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στον Ασπρόπυργο που έκρινε πως είναι κλεμμένο. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το αυτοκίνητο, που βρισκόταν στην Ηρώων Πολυτεχνείου,  διαπίστωσαν πως είχε κλαπεί από την περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Στο εσωτερικό του βρήκαν δυο κινητά τηλέφωνα, που είχαν αγοράσει τα μέλη της σπείρας,  από την Οδησσό της Ουκρανίας και δακτυλικά αποτυπώματα, ενός 41χρονου Γεωργιανού, κρατούμενου στις φυλακές της Λάρισας, όσο και του άνδρα, αποτυπώματα του οποίου είχαν βρεθεί και στην μοτοσυκλέτα των εκτελεστών στη Βοιωτία.

 

Παρά τα στοιχεία  που βρέθηκαν, η αστυνομία, δεν προχώρησε σε καμία προσαγωγή υπόπτου. Από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε πως το στίγμα των συγκεκριμένων κινητών της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν θέσει σε παρακολούθηση,  το επόμενο θύμα τους και παρακολουθούσαν,  κάθε του  κίνηση.

Οι εκτελεστές παρακολουθούσαν τον 38χρονο  Βασίλη Ρουμπέτη, η «Ραμπο», τον οποίο δολοφόνησαν μαζί με τον κουνιάδο του στις 7 Ιουνίου του 2023 στον Κορυδαλλό. Είναι ενδεικτικό πως τον παρακολουθούσαν ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στο γήπεδο ακόμη και σε ένα ταξίδι που έκανε στην Θεσσαλονίκη.

 

Το πρώτο όμως στίγμα των κινητών όταν έφτασαν από την Οδησσό στην Αττική, εξέπεμψε  στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ όπου βρίσκεται το σπίτι του 39χρονου που συνελήφθη.

Ο ηλικίας 21 ετών άνδρας που συνελήφθη, εμφανίζεται να επαίρεται για την εγκληματική του δραστηριότητα σε συνομιλία με φίλο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

«Κλέβω, πυροβολάω, δύο φορές σκοτώνω»

21ΧΡΟΝΟΣ : Τι άλλο ήθελα να σου πω;

Κ.Κ.: Ό, τι θες πες μου.

21ΧΡΟΝΟΣ: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δυο φορές σκοτώνω.

Κ.Κ.: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά ε;

21ΧΡΟΝΟΣ: Ναι εγώ.

Κ.Κ.: Και;

21ΧΡΟΝΟΣ: Αυτά.

Κ.Ι.: Πως αισθάνεσαι;

21ΧΡΟΝΟΣ: Πολύ καλά.

Κ.Κ.: Μπράβο, μπράβο.

21ΧΡΟΝΟΣ: Έτσι ζω εγώ, δεν μπορώ, αλλιώς θα πεθάνω άμα δεν ζω έτσι.

Κ.Κ.: Ναι ε;

21ΧΡΟΝΟΣ: Ξέρεις έναν που με λέει (ακατάληπτο).

Κ.Κ.: Ναι, αυτός, μεγάλος, μεγάλος μάγκας είναι.

21ΧΡΟΝΟΣ: Μεγάλος είναι;

Κ.Κ.: Ναι.

21ΧΡΟΝΟΣ: Ναι ε;

Κ.Κ.: Μεγαλύτερος μάγκας από αυτόν δεν υπάρχει.

21ΧΡΟΝΟΣ: Τι λες. Αυτόν τον πυροβόλησα τις προάλλες.

Κ.Κ.: Ω.»

Αφορμή για τις τρεις εκτελέσεις στάθηκε η διαφωνία του 55χρονου που εκτελέστηκε στα Σκούρτα, με έναν Γεωργιανό αρχινονό για υποθέσεις λαθραίων τσιγάρων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 38χρονος «Ράμπο», θέλησε να πάρει εκδίκηση, τοποθετώντας βόμβα έξω από το σπίτι του  39χρονου συλληφθέντα. Αμέσως μετά αποφασίστηκε η εκτέλεσή του.

Ενδεικτικό της σκληρότητας με την οποία λειτουργούσε η εγκληματική ομάδα,  αποτελεί η συνομιλία δυο μελών της μετά την απόπειρα εκτέλεσης 48χρονου στην Πιερία, τον οποίο αναφέρουν ως… αγριογούρουνο

 

Ένας ακόμα διάλογος

ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΟΣ: Πως σε γνώρισαν;

41ΧΡΟΝΟΣ: «Νομίζω το πρόσωπο κάπου βγήκε και μαθεύτηκε γρήγορα. Όμως ακόμα το αγριογούρουνο ήταν ζωντανό, είχε νόημα, αλλά το αγριογούρουνο πέθανε από έμφραγμα».

 

Οι καταγεγραμμένοι διάλογοι, ήταν ανάμεσα στα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τα οποία οδήγησαν στην ταυτοποίηση των εκτελεστών και των ηθικών αυτουργών των δύο συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο 21 ετών κατηγορούμενος, είχε την τάση να «διαφημίζει» τη ροπή του προς την παρανομία, στο προφίλ που διατηρούσε στο Tik-Tok. Μάλιστα σε μια από τις αναρτήσεις του, οι αρχές διαπίστωσαν ότι το μαύρο φούτερ που φορούσε, ήταν ίδιο με αυτό που είχε αποτυπωθεί σε οπτικό υλικό την ημέρα της επίθεσης στις εγκαταστάσεις των εταιρειών της οικογένειας του Γιάννη Σκαφτούρου.

 

Η συνομιλία, είχε εντοπιστεί στην εφαρμογή SIGNAL, στο κινητό τηλέφωνο του 41 ετών Γεωργιανού, που κατηγορείται για τις εκτελέσεις Σκαφτούρου και Ρουμπέτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X