Κοινωνία

Γυναικοκτονία στην Κω: Δίωξη και για βιασμό στον 32χρονο

Γυναικοκτονία στην Κω: Δίωξη και για βιασμό στον 32χρονο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρωματική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε στον 32χρονο, βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές είχε ασκηθεί και δίωξη για αρπαγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος απολογούμενος για το αδίκημα της αρπαγής αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή, αλλά με τη θέληση της. Επέμενε στην αθωότητά του και ανέφερε πως πήγε στο σπίτι με την 27χρονη, αλλά δεν είχαν σεξουαλική επαφή.

«Ήπιαμε μερικές μπύρες και φύγαμε. Την άφησα στο σημείο που η ίδια γνωστοποίησε με μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στο φίλο της και του είπε “έλα να με πάρεις”. Δεν είχα σεξουαλική επαφή μαζί της», φέρεται να είπε ο 32χρονος.

Καθοριστικό στοιχείο στις έρευνες φαίνεται ότι παίζουν τα νέα βίντεο που ήρθαν στα χέρια των Αρχών, όπως σε αυτό που φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας να φεύγει από το σπίτι, όπου διέμενε, μαζί με το θύμα.

Το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τόνισε: «Ενήργησαν γρήγορα γιατί όπως είδαμε ο δράστης θα μπορούσε να είχε φύγει. Τα στοιχεία βοήθησαν τόσο με το βιντεοληπτικό υλικό όσο και από τις καταθέσεις. Βοήθησαν πολύ οι καταθέσεις του συγκατοίκου του. Με τα στοιχεία που έχουμε εμείς στο χέρια μας, προσπαθούμε να βρούμε την πορεία που ακολούθησαν. Το σίγουρο είναι πως η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως της επιτέθηκε σεξουαλικά, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι ακόμα, και στη συνέχεια τη σκότωσε».

Εν συνεχεία ανέφερε πως το σώμα της Αναστάζια δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί και αυτό διότι: «Ήταν τόσο καλά τυλιγμένο που η σήψη προχώρησε πάρα πολύ γρήγορα. Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά, η κοπέλα συναντήθηκε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο για συγκεκριμένους λόγους αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αλλά δεν φαίνεται να τον γνώριζε από προηγούμενες μέρες. Η κοπέλα είχε πιει, δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς παρασύρθηκε. Ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τον νόμο περί μεταναστών, αλλά ήταν νόμιμα στη χώρα μας. Φαίνεται να την έχει μεταφέρει μόνος του στο σημείο που βρέθηκε. Για εμάς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πώς τη μετέφερε. Την επόμενη μέρα φαίνεται πως πήρε εισιτήριο για να φύγει. Η μυρωδιά του πτώματος βοήθησε πολύ την εθελόντρια να την βρει. Την είχε σκεπάσει καλά, είχε βάλει από πάνω κλαδιά και η εθελόντρια χρειάστηκε να σκάψει για να την βρει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X