Κοινωνία

Ιδού του…αόρατο κοινωνικό έργο της Ρένας Δούρου

Ιδού του…αόρατο κοινωνικό έργο της Ρένας Δούρου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προτεραιότητα για τη Ρένα Δούρου το κοινωνικό έργο. Η Ρένα Δούρου απέδειξε ότι διαθέτει την πολιτική βούληση να κάνει πράξη όσα εξήγγειλε

Μέσα σε όσα είχε υποσχεθεί το 2014 η Ρένα Δούρου, όταν και διεκδικούσε τον θώκο της Περιφέρειας Αττικής για πρώτη φορά, ήταν «ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας». Η κοινωνική αλληλεγγύη ανέκαθεν ήταν βασική αξία της αριστεράς, και η περιφερειακή διοίκηση της Ρένας Δούρου έδειξε πως διέθετε την πολιτική βούληση για την κοινωνική προστασία. Πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά μέσα σε μια κοινωνία ασθμαίνουσα από την οικονομική και κοινωνική κρίση, μέσα σε χρόνια που δεν πρόδιδαν ούτε ακτίνα φωτός στο βάθος του τούνελ.

Το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Αττικής, απόδειξη της αναγκαιότητας της κοινωνικής πολιτικής εν μέσω κρίσης
Το κοινωνικό έργο, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος προεκλογικά, πιο επίκαιρο από ποτέ, έχει φτάσει να μπαίνει σε διαβούλευση για τη σπουδαιότητα εφαρμογής του. Όμως ποια είναι αυτή η κοινωνία που ορθοπόδησε και ξεπέρασε κρίσεις και εμπόδια χωρίς κοινωνική συνοχή, χωρίς υποστήριξη ενός πλέγματος κοινωνικών προγραμμάτων; Σε μια κοινωνία που στέναζε και συνεχίζει έως ένα βαθμό να στενάζει, από διαφθορά, ανθρωπιστική κρίση και λουκέτα, η Περιφέρεια Αττικής πήρε μια σειρά πρωτοβουλίες προς όφελος των πολιτών και ιδιαιτέρως των αδυνάμων διαφυλάσσοντας την κοινωνική συνοχή που είναι και το ζητούμενο για την ανάπτυξη και την πρόοδο όχι μόνο μιας Περιφέρειας αλλά και μιας χώρας εν τέλει.

Με προγράμματα όπως το “Ρεύμα Για Όλους”, τη “Διάθεση ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες”, τη χρηματοδότηση μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 56 Κέντρων Κοινότητας, 82 κοινωνικών παντοπωλείων και συσσιτίων, 48 κοινωνικών φαρμακείων, 24 κέντρων διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας για ΑΜΕΑ, 9 Δομών στέγων, 8 ΚΗΦΗ. Τη διασφάλιση παράλληλα της έγκαιρης μετακίνησης 22.000 μαθητών καθημερινά στα σχολεία τους, την ίδρυση του Κέντρου Logistics για τη στήριξη κοινωνικών δομών, η Περιφερειακή διοίκηση της Ρένας Δούρου στην Αττική για 4 χρόνια έθεσε ως προτεραιότητά της το κοινωνικό έργο.

Η στήριξη της Δημόσιας Υγείας με 40 εκατομμύρια για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για 31 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, με 20 εκατομμύρια τα στρατιωτικά νοσοκομεία και με 22.3 εκατομμύρια τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική, ήταν το κοινωνικό στοίχημα της Περιφέρειας Αττικής. Συγχρόνως χρηματοδοτήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα με εκατομμύρια για την αγορά 35 πυροσβεστικών οχημάτων και η Ελληνική Αστυνομία με 5 εκατομμύρια για την αγορά οχημάτων και εξοπλισμού καθώς και τα Δημόσια Μέσα Μεταφοράς με 30 εκατομμύρια για την αγορά 92 οχημάτων.

Κοινωνική πολιτική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις από την Περιφέρεια Αττικής

Η κοινωνία τα τελευταία xρόνια στην πολύπαθη Περιφέρεια Αττικής κατάφερε να κρατηθεί όρθια. Η κοινωνική πολιτική για όλους χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, σε όλους τους Δήμους της Αττικής δημιουργεί νέα δεδομένα, διασφαλίζοντας αξιοπρεπή ζωή για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X