Κοινωνία

Κακοκαιρία: Απίστευτες καταστροφές στη Δυτική Αχαΐα! Πλημμύρισαν σπίτια, «χάθηκαν» δρόμοι

Κακοκαιρία: Απίστευτες καταστροφές στη Δυτική Αχαΐα! Πλημμύρισαν σπίτια, «χάθηκαν» δρόμοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απόγνωση. Αυτή είναι η λέξη αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αχαΐα τις τελευταίες ώρες, αφού η κακοκαιρία που «χτύπησε» τη δυτική Ελλάδα δεν την άφησε αλώβητη. Κάθε άλλο. Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, πλημμυρισμένες αποθήκες, εργαστήρια και ποιμνιοστάσια, ζημιές και στις καλλιέργειες, ακόμη και πνιγμένα ζώα αφήνει πίσω η κακοκαιρία.

Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε νωρίτερα την περιοχή προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές γι’ αυτό και ο δήμος Δυτικής Αχαΐας ζητά «να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να ενεργοποιηθούν αμέσως οι μηχανισμοί καταγραφής και αποζημιώσεων».

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στα Σαγέικα.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε οικισμούς της Ωλενίας, του κάμπου αλλά και στις Αλυκές, όπου εκεί χρειάστηκε και η συνδρομή των εθελοντών του ΣΕΔΙΠ. Πολλοί επαρχιακοί δρόμοι κόπηκαν στα δύο. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες καλλιεργητών και κατοίκων πολλές για ακαθάριστα ρέματα, ποτάμια και φρεάτια.

Σύμφωνα με τον δήμο, «παρότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια είχε κινητοποιηθεί το σύνολο του διαθέσιμου εξοπλισμού και των χωματουργικών μηχανημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία μάλιστα παρενέβησαν σε πολλές περιπτώσεις, εν τούτοις οι ζημιές παραμένουν σημαντικές».

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, με δήλωσή του ζητάει «να προχωρήσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών και να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων» και προσέθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή η ακριβής έκταση των καταστροφών που συνέβησαν σήμερα στο δήμο μας. Ένα όμως είναι βέβαιο. Πρόκειται για τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν στο σύνολο των δραστηριοτήτων στο δήμο μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X