Κοινωνία

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας αύριο – Έκτακτες ανακοινώσεις Στυλιανίδη

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας αύριο – Έκτακτες ανακοινώσεις Στυλιανίδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά την έκτακτη σύσκεψη, όπου η Πολιτική Προστασία, απηύθυνε στους πολίτες ισχυρή σύσταση να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης, έκανε και έκτακτη ενημέρωση για να πει ότι τα πράγματα με την κακοκαιρία «Φίλιππος» θα είναι δύσκολα και αύριο αναμένεται χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε πως δεν θα πρέπει να μας ξεγελά η σημερινή ημέρα όπου επικράτησε ηλιοφάνεια καθώς από αύριο Σάββατο οι καιρικές συνθήκες θα χειροτερέψουν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερη προσοχή ζήτησε στην Αττική λόγω του μεγάλου πληθυσμού και ιδιαίτερα στη βόρεια και ανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα ζήτησε να αποφευχθούν οι μη απαραίτητες μετακινήσεις ενώ όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν θα πρέπει να έχουν αλυσίδες, ενώ αύριο στις 06.00 το πρωί απαγορεύεται η είσοδος βαρέων οχημάτων σε Αττική και εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Μάλιστα όπως τόνισε δεν αποκλείεται να υπάρξει έντονη χιονόπτωση και να το στρώσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Αν κριθεί σκόπιμο θα ενεργοποιηθεί το 112.

https://youtu.be/-piroo0mlEg

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων, ενώ στους οδηγούς συστήνεται να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο.

Σημειώνεται ότι η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική.

Επίσης, ο ΟΑΣΑ θα είναι σε ετοιμότητα να προσαρμόσει τα δρομολόγια των λεωφορείων, του ηλεκτρικού και του τραμ, ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του φαινομένου. Επισημαίνεται ότι από την αρχή της βάρδιας δεν θα κυκλοφορούν αρθρωτά λεωφορεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X