Κοινωνία

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112 – Τι απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112 – Τι απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία, απάντησε στις κριτικές για τη μη χρήση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 νωρίς το πρωί της Δευτέρας (15/2/2021) πριν από την απόφαση για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι το 112 «είναι εργαλείο που χρησιμοποιείται όταν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή και μόνο» και ανέφερε ότι οι πολίτες είχαν ενημερωθεί για κάθε απόφαση έγκαιρα, από τα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός ανέφερε: «Επειδή ακούγονται διάφορες κριτικές, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο: Το 112 δεν είναι εργαλείο ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται όταν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή και μόνο. Στις 06.08 το πρωί, είχαν ενημερωθεί οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι για τις αποφάσεις της Τροχαίας και της Νέας Οδού, έτσι ώστε να γίνει κτήμα και των ανθρώπων οι οποίοι χρησιμοποιούν τα οχήματα τους ή την εθνική οδό. Άρα συντεταγμένα παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις της Τροχαίας και όλα θα πάνε καλά».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου και με τη συμμετοχή όλων των υπηρεσιών, των συναρμόδιων φορέων, αλλά και περιφερειαρχών, κυρίως της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, και συζητήθηκαν ακριβώς τα ζητήματα κυκλοφορίας και ασφάλειας των πολιτών, του ανεφοδιασμού της αγοράς, αλλά και η διασφάλιση της ροής των εμβολιασμών.

Άριστο… μπάχαλο με την Μήδεια! Δεν λειτούργησε το 112 – Ο Χρυσοχοΐδης έκλεισε την Εθνική (video)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X