Κοινωνία

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Στην Ιθάκη ο Χρήστος Στυλιανίδης για αυτοψία – Ζημιές και στο Μεσολόγγι

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Στην Ιθάκη ο Χρήστος Στυλιανίδης για αυτοψία – Ζημιές και στο Μεσολόγγι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιθάκη μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής, Βασίλειος Παπαγεωργίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία.

Ο «Μπάλλος» προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις στην Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα, σε περιοχές των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ανέφερε πως «στην περιοχή του Καινούργιου στο Αγρίνιο υπερχείλισαν δύο ρέματα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι».

Πλημμύρες και ζημιές στο Μεσολλόγι

Όσον αφορά στο Μεσολόγγι, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι «υπερχείλισε το ρέμα Αγριλιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες».

Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

«Ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα», κατέληξε η κα. Σαλμά.

Σύμφωνα με το onairnews.gr, η σφοδρή κακοκαιρία που είχε κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις χτύπησε τα ξημερώματα το Μεσολόγγι.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο όπου βούλιαξαν βάρκες.

Νωρίτερα το Σάββατο, σε οικισμό στο Μεσολόγγι ξεχείλισε ρέμα με τα νερά του να εγκλωβίζουν τους κατοίκους στα σπίτια τους ενώ χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός ηλικιωμένου από την Πυροσβεστική υπηρεσία καθώς υπήρχε φόβος ότι θα πλημμυρίσει το σπίτι του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X