Θέμα

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ήξεραν εξ αρχής ότι δεν είχε σκοτωθεί ο οδηγός

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ήξεραν εξ αρχής ότι δεν είχε σκοτωθεί ο οδηγός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι νέες αποκαλύψεις για την καταδίωξη στο Πέραμα, τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου, έρχονται να ανατρέψουν την υπερασπιστική γραμμή των αστυνομικών για τα όσα έγιναν και κατέληξαν στο θάνατο, από αστυνομικά πυρά, του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη.

Τι αποκαλύπτεται λοιπόν για τα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ στο Πέραμα; Ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι ο άνθρωπος που είχαν σκοτώσει, δεν ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που καταδίωκαν!

Σε βίντεο το οποίο είχε δημοσιεύσει η Εφημερίδα των Συντακτών και επεξεργάστηκε το omniatv.com ακούγονται καθαρά οι διάλογοι μεταξύ των αστυνομικών στο σημείο της δολοφονίας.

Ένας από τους αστυνομικούς ακούγεται να λέει ότι «ο ένας έφυγε» και στη συνέχεια να συμπληρώνει «ο οδηγός έφυγε».

Αυτό έρχεται σε αντίθεση και με τη συμπληρωματική κατάθεση του οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι νεκρός ήταν ο οδηγός και επιβεβαιώνει την κατάθεση άλλου μάρτυρα που αναφέρει ότι μάρτυρες ανέφεραν ότι αυτός που διέφυγε ήταν ο οδηγός.

Το ίδιο βίντεο ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος και έγραψε: «”Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΥΓΕ”. Καταρρέει και με ηχητικό ο βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός ΕΛΑΣ και ανδρών της ΔΙΑΣ για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα. Ο Νίκος Σαμπάνης ήταν ο συνοδηγός, ο οδηγός διέφυγε. Ακούστε το ηχητικό στο @omniatv».

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τους ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ στην πραγματικότητα οδηγός ήταν ο 14χρονος που διέφυγε και παραδόθηκε λίγες ημέρες μετά και δήλωσε: «σταματήσαμε, σηκώσαμε ψηλά τα χέρια και μας πυροβόλησαν».

Ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης ήταν ο ένας από τους τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου που είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα. Όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στο Πέραμα, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν 36 φορές τους νεαρούς Ρομά.

Σοβαρά ερωτήματα προέκυψαν και από την αποκάλυψη ότι το βασικό πειστήριο του εγκλήματος, το κλεμμένο όχημα, έχει γίνει παλιοσίδερα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι γονείς του Νίκου Σαμπάνη, μαζί με τη σύντροφο και τα παιδιά τους, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη, κατέθεσαν έγγραφη καταγγελία στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X