Κοινωνία

Κατερίνη: Αθωώθηκε για ροζ βίντεο λόγω… περιτομής

Κατερίνη: Αθωώθηκε για ροζ βίντεο λόγω… περιτομής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ροζ βίντεο: Επί τέσσερα χρόνια αρνούνταν ότι διέρρευσε σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιερχομένου «ροζ» βίντεο, στο οποίο μάλιστα… πρωταγωνιστούσε.
Τη σχετική καταγγελία έκανε η ανήλικη σύντροφός του, η οποία θεωρεί ότι αναγνώρισε στα βίντεο το σώμα της, καθώς δεν εμφανίζονται πρόσωπα. Ο 24χρονος καταδικάστηκε πέρσι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης σε συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, η οποία αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια να οδηγηθεί στη φυλακή, όπου παρέμενε από τον περυσινό Φεβρουάριο!
Ομως, στο Εφετείο κατάφερε την… ανατροπή. Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον αθώωσε για τις πράξεις της πορνογραφίας ανηλίκου μέσω πληροφοριακών συστημάτων και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς δέχθηκε ότι δεν είναι αυτός που απεικονίζεται στο βιντεοληπτικό υλικό. Ο τεχνικός σύμβουλος – ιατροδικαστής τού νεαρού ανέλυσε τα καρέ των επίμαχων βίντεο, στα οποία ο ιατροδικαστής ανέδειξε στην πορισματική του έκθεση διαφορές σε χαρακτηριστικά των απεικονιζόμενων σωμάτων, κυρίως σε αυτό του κατηγορούμενου, και ειδικότερα στην «ευαίσθητη» περιοχή του. Διαπίστωσε ότι ο εμφανιζόμενος στο υλικό άντρας είχε υποβληθεί σε… περιτομή, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του 24χρονου και προς την κατεύθυνση αυτή η υπεράσπισή του προσκόμισε ιατρική βεβαίωση από σχετική εξέταση.

«Είναι ένα ιατρικό γεγονός» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, σχολιάζοντας την πραγματογνωμοσύνη, και πρόσθεσε πως «δεν είναι ο κατηγορούμενος» που εμφανίζεται στο βιντεοληπτικό υλικό. Κατά συνέπεια πρότεινε την αθώωσή του για τις κατηγορίες της πορνογραφίας και των προσωπικών δεδομένων, όχι όμως για την τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικη άνω των 14 ετών (κατ’ εξακολούθηση), σε βαθμό πλημμελήματος.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές τού επέβαλαν ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X