Κοινωνία

Κάτω Πατήσια: Προφυλακίστηκε ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης

Κάτω Πατήσια: Προφυλακίστηκε ο 37χρονος ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης στα Κάτω Πατήσια.

Ο κατηγορούμενος, για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς δεν έπεισε με τον ισχυρισμό του ότι είναι αβάσιμες οι καταγγελίες του νεαρού κοριτσιού πως τη βίαζε ακόμη και μέσα στον ιερό ναό.

Στην απολογία του ο 36χρονος ιερέας αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται ισχυριζόμενος ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι τέλεσε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Απέδωσε την καταγγελία που έκανε το νεαρό κορίτσι σε βάρος του στη τηλεοπτική σειρά «13 reasons why» και ισχυρίστηκε ότι δεν έχει βιάσει τη 14χρονη, επικαλούμενος την ιατροδικαστική εξέταση.

Στο απολογητικό του υπόμνημα επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση η οποία, όπως αναφέρει, τον «δικαιώνει πλήρως». Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο τα ευρήματα που καταγράφονται στην έκθεση δεν επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της ανήλικης ότι τη βίασε.

Τι ισχυρίστηκε στο απολογητικό του υπόμνημα

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην αρμόδια ανακριτική αρχή, ο 36χρονος ιερέας, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες φέρονται ότι διαπράχθηκαν κατά την διάρκεια του χρονικού διαστήματος από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Μάιο του 2020.

Καταγγέλθηκαν το πρώτον, τον Οκτώβριο του 2021. Το ένταλμα συλλήψεως εις βάρος μου, με αριθμό 1/2022, το εκδώσατε στις 20/1/2022, ότε και συνελήφθην και προσήχθην ενώπιόν Σας. Δεν συνελήφθην στο πλαίσιο αυτόφωρης τέλεσης κακουργήματος, όπως επιβάλλεται να συμβαίνει, αλλά με ένταλμα σύλληψης, χρονικά πολύ μακριά από την περιγραφόμενη τέλεση των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούμαι (2020 -2022), αλλά και επιπλέον χρονικά πολύ μακριά, από τις ληφθείσες προανακριτικές καταθέσεις και την δημιουργία της προανακριτικής δικογραφίας (10/21-1/22). (….)

Η χρονική απόσταση τόσο από την περιγραφόμενη τέλεση των αδικημάτων, όσο και από την καταγγελία τους, το γεγονός ότι στο μεταξύ, δεν υπάρχει καμία ένδειξη τέλεσης εκ μέρους μου άλλου αδικήματος (ούτε στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από το 2020, ούτε στους 3 μήνες που μεσολάβησαν από την καταγγελία), επιπλέον δε η θέση μου ως κληρικού, σε αργία, (με απόφαση της Αρχιεπισκοπής, μετά την δημοσίευση της εις βάρος μου εκκρεμούσης δικογραφίας), αποδεικνύουν την εξαρχής έλλειψη ερείσματος του εντάλματος σύλληψής σας και πάντως, σήμερα, το εκ θέσεως αδύνατον τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους μου, σύμφωνα με τα περιγραφόμενα στο ένταλμά Σας, καθώς ήδη δεν θα έχω καμία πρόσβαση στον ναό, ή σε ανήλικους εκ της ιδιότητάς μου, ως κληρικού.

Αν πράγματι υπήρχαν ενδείξεις τέλεσης εκ μέρους μου των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούμαι, (θα αναφερθώ κατωτέρω), ροπή μου προς την τέλεση όμοιων αδικημάτων και άρα κίνδυνος να τελέσω τέτοιας φύσεως αδικήματα, τότε στο χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021 που καταγγέλθηκαν και η αστυνομία ερευνούσε σχετικά με το πρόσωπό μου, θα είχα συλληφθεί επ’αυτοφώρω να τελώ παρόμοιο αδίκημα. Σε κάθε περίπτωση, η επέκεινα θέση μου σε αργία αφαιρεί το βασικό σας επιχείρημα, ότι έρχομαι σε καθημερινή επαφή με ανήλικους, ως κληρικός και κατηχητής.

Και πάντως, δεν ήμουν ούτε άγνωστης διαμονής, ούτε φυγόδικος, ούτε παρασκεύαζα την φυγή μου, κατά την διάρκεια των 3 μηνών που ήταν γνωστή στις διωκτικές αρχές η εις βάρος μου καταγγελία, ώστε να δικαιολογείται η εξαιρετική περίπτωση έκδοσης εντάλματος συλλήψεως, αντί της ορθής πεπατημένης, της ενδεδειγμένης κλήσης μου σε τακτική απολογία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X