Επιλογές

Κάτοικοι στους Βουλιαράτες μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία του Κατσίφα

Κάτοικοι στους Βουλιαράτες μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία του Κατσίφα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται το χωριό του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η μητέρα του ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόκειται να κατεθεί αίτημα προς τις ελληνικές Αρχές -μέσω της πρεσβείας στα Τίρανα- προκειμένου να οριστεί ανεξάρτητος ιατροδικαστής για τη διενέργεια νεκροτομής στη σορό που βρίσκεται στο νοσοκομείο Αργυροκάστρου.

Οι κάτοικοι στους Βουλιαράτες μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου ομογενή, που ήρθε αντιμέτωπος με πλήθος αστυνομικών των Ειδικών Αλβανικών Δυνάμεων, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει την ελληνική σημαία που κρατούσε.

Νεκρός ομογενής που ύψωσε την ελληνική σημαία στην Αλβανία -ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτο γεγονός»(pics)

Ο ίδιος φέρεται να ήταν «στοχοποιημένος» από τις αλβανικές Αρχές, γιατί κάθε φορά που επισκεπτόταν το χωριό του αναρτούσε σε διάφορα σημεία τη ελληνική σημαία.

Αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως «εξτρεμιστή» τον 35χρονο ομογενή, παραβλέποντας το γεγονός πως επιχείρησε να υψώσει την ελληνική σημαία ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε ένα επισήμως αναγνωρισμένο μειονοτικό χωριό απο τα Τίρανα, που βάση της αλβανικής νομοθεσίας οι ομογενείς έχουν δικαίωμα να τιμούν δημόσια τα εθνικά τους σύμβολα.

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, στις 28.10.2018, περίπου στις 10.00, στο χωριό Βουλιαράτες (αλβανικά: Bularat) στο Αργυρόκαστρο υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικοί πήγαν αμέσως στο χώρο από όπου ακούστηκαν πυρά.

Σύμφωνα πάντα με την αλβανική αστυνομία «κατά τη στιγμή της άφιξής τους, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από έναν σκοπευτή ο οποίος φορούσε στρατιωτική στολή. Από τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του αστυνομικού προσωπικού, ένα περιπολικό υπέστη ζημιές.

Αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις από την Διεύθυνση τοπικής Αστυνομίας του Αργυροκάστρου.

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία ακολούθησε καταδίωξη του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε ξανά κατά των αστυνομικών θέτοντας «σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους».

Οι ειδικές δυνάμεις μέσω τηλεβόα κάλεσαν επανειλημμένα τον δράστη -που συνέχισε να πυροβολεί εναντίον τους – να ρίξει το όπλο του και να παραδοθεί.

«Ο πολίτης Κατσίφας συνέχισε να πυροβολεί εναντίον ειδικών δυνάμεων για σχεδόν 30 λεπτά, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους. Σε απάντηση, ειδικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κωσταντίνο Κατσίφα» λέει η αλβανική αστυνομία. .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X