Κοινωνία

Κικίλιας: Επιταχύνεται ο εμβολιασμός στα νησιά

Κικίλιας: Επιταχύνεται ο εμβολιασμός στα νησιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα κινείται σταθερά σε καθοδική πορεία και κυμαίνεται πλέον κάτω του 4%, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο υπουργός σημείωσε ωστόσο, ότι παρατηρείται μια αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες με τον μέσο όρο για πρώτη φορά να διαμορφώνεται κάτω από τα 40 έτη.

Όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα, τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα ανέρχονται σε 21.136.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα εμβολιασμού, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.554.000 εμβολιασμοί και πως σήμερα θα ξεπεράσουν τους 4.615.000 στο σύνολο της χώρας.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι 1,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει ήδη τον εμβολιασμό τους, ενώ μέχρι την Παρασκευή εκτίμηση ότι 3 εκατομμύρια Έλληνες θα έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού, αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και αυτός είναι ο λόγος που στο πλαίσιο του προγράμματος “Γαλάζια Ελευθερία” για τον εμβολιασμό των νησίων επιλέχθηκε η διάθεση στους νησιώτες του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson.

    

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X