Κοινωνία

Κορονοϊός: Εξετάζουν άμεση χαλάρωση των μέτρων εν μέσω έξαρσης της πανδημίας!

Κορονοϊός: Εξετάζουν άμεση χαλάρωση των μέτρων εν μέσω έξαρσης της πανδημίας!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων καλείται σήμερα να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα για την άρση των περιορισμών διάδοσης του κορονοϊού, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να προβάλλει ως κεντρική επιλογή την «επιστροφή στην κανονικότητα». Την ίδια ώρα, τα νέα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και προσεγγίζουν ξανά τα σοκαριστικά ρεκόρ που είχαν καταγραφεί στις αρχές του έτους.

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28.933 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μία ημέρα, μετά τα 27.490 της Δευτέρας. Έτσι, η Ελλάδα διέγραψε δύο μήνες σταδιακής βελτίωσης μετά την σαρωτική άφιξη της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα. Πλέον, μένει να φανεί αν η χθεσινή τιμή θα παραμείνει ρεκόρ διμήνου ή η αυξητική τάση είναι τόσο έντονη ώστε να «σπάσει» την συνήθη καταγραφή του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων εβδομαδιαίως κάθε Τρίτη.

Αύξηση καταγράφηκε και στον αριθμό των διασωληνωμένων, που έφτασαν τους 351. Παρότι έχουν υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με τις αρχές του 2021 (με κόστος πάνω από 6.500 ζωές από την 1η Ιανουαρίου – συνολικά οι θάνατοι της πανδημίας άγγιξαν τις 27.400), οι επιστήμονες και ειδικά οι γιατροί στις ΜΕΘ φοβούνται μια νέα αναζωπύρωση που θα γεμίσει και πάλι ασφυκτικά τις εντατικές.

Τα παραπάνω φαίνεται ότι δεν πτοούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που προωθεί κατάργηση της χρήσης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και τους περιορισμούς πρόσβασης των ανεμβολίαστων στην εστίαση, την ψυχαγωγία, το λιανεμπόριο, κτλ. Παράλληλα, αίρει την επιβολή των διοικητικών προστίμων για όσους άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει ακόμη εμβόλιο κατά της covid-19. Σημειώνεται ότι ήδη επιστήμονες τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική λογική στα παραπάνω, παρά μόνο οικονομικές στοχεύσεις.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει θα καθορίσει (τουλάχιστον κατά το αφήγημα του Μαξίμου) πότε θα εφαρμοστούν οι άρσεις περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο αυτό έχει ήδη προαναγγελθεί για τον Απρίλιο, καθώς επιδιώκεται να ικανοποιηθεί το προνομιακό για την ΝΔ εκλογικό κοινό των πιστών που θα μπορούν να συγκεντρωθούν στους ναούς για τον εορτασμό του Πάσχα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να έχουν εμβολιαστεί και χωρίς να τους επιβάλλονται πρόστιμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X