Θέμα

Κορονοϊός: Νέα μέτρα και για εμβολιασμένους και στο βάθος… lockdown! Ποια εξετάζονται (video)

Κορονοϊός: Νέα μέτρα και για εμβολιασμένους και στο βάθος… lockdown! Ποια εξετάζονται (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις, οι οποίες ενδεχομένως να καταλήξουν νέα μέτρα. Κι αυτό ώστε να μπει ένα «φρένο» στην φονική πορεία του κορονοϊού, που ρίχνει βαριά την σκιά του στη χώρα, πιέζοντας αφόρητα το Σύστημα Υγείας.

Όλα δείχνουν ότι «στόχος» είναι να πειστούν οι μη εμβολιασμένοι να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Παρόλα αυτά, είναι πιθανό να επιβληθούν μέτρα που «ακουμπούν» και όσους έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εξετάζεται το γενικό «μπλόκο» σε μη εμβολιασμένους πολίτες αν επιδεινωθεί η κατάσταση. Να απαιτείται παντού «Green Pass» εμβολιασμού και να μπορούν να πάνε μόνο στην εργασία τους, σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Πλεύρης: «Δεν το αποκλείουμε»

Από την πλευρά του, όπως σας έχει ενημερώσει ήδη ο eretikos.gr, δεν απέκλεισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η κυβέρνηση να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας για lockdown σε μη εμβολιασμένους σημειώνοντας ότι «δεν αποκλείουμε καμία πρόταση, ένα τέτοιο μέτρο η κυβέρνηση θα το λάβει αν το κρίνουν οι ανάγκες».

«Οποιοδήποτε μέτρο όσο και περιοριστικό να είναι και αφορά τους μη εμβολιασμένους η κυβέρνηση θα το πάρει» είπε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ ο Θάνος Πλεύρης εξηγώντας ότι «θέλω να καταστεί σαφές ότι και οι κλίνες ΜΕΘ και η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα μέτρα είναι προστατευτικά, όχι τιμωρητικά. Η πίεση στο ΕΣΥ γίνεται από τους μη εμβολιασμένους».

Παγώνη: Ποιο ρεβεγιόν με τόσα κρούσματα; “Ντόμινο” οι δείκτες του κορονοϊού, σε “πόλεμο” το ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για τις σκέψεις που γίνονται για το ενδεχόμενο να υπάρξει υποχρεωτικότητα στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τους άνω των 65 ετών είπε ότι «στην παρούσα φάση είμαστε στη διαδικασία να επισημαίνουμε την αναγκαιότητα». Όπως είπε «υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να αποφασίσει μονομερώς. Αλλά αυτό που προέχει είναι η αναγκαιότητα».

Σημείωσε, πάντως, ότι «το αν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για συγκεκριμένες κατηγορίες όσον αφορά την τρίτη δόση αυτό αφορά εμάς. Για την ώρα υπάρχει η αναγκαιότητα αλλά εξετάζουμε και την υποχρεωτικότητα. Θέλω να πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε με αυτή την ανταπόκριση (σ.σ. για την τρίτη δόση του εμβολιασμού) θα αποφύγουμε την υποχρεωτικότητα. Στο τραπέζι είναι όλα».

Δείτε όλα όσα είπε

Νέα μέτρα και για εμβολιασμένους: Ωράριο ως τη 1, διπλή μάσκα, υποχρεωτική τρίτη δόση

Την ίδια στιγμή βέβαια, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκονται και νέα μέτρα τα οποία θα αφορούν και τους εμβολιασμένους.

Κορονοϊός: Έλληνες… την κάνουν στη Γερμανία για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού! Οι τιμές και τα κενά ασφαλείας

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ΣΚΑΪ και STAR, έχουν πέσει στο τραπέζι τα εξής μέτρα:

  1. Το μοντέλο της Γαλλίας με υποχρεωτική την τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών. Υπάρχει, μάλιστα, σκέψη για πανευρωπαϊκή οδηγία προς αυτή την κατεύθυνση.
  2. Διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι το μέτρο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση.
  3. Κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης των εργαζόμενων στον Δημόσιο Τομέα, για να αποσυμπιεστούν έτσι και τα ΜΜΜ.
  4. Ωράριο ως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα στην εστίαση και την ψυχαγωγία σε όλη την Ελλάδα.
  5. Περιορισμό του ποσοστού κάλυψης με βάση τα τετραγωνικά σε εστιατόρια, καφέ, κέντρα διασκέδασης αλλά και σούπερ μάρκετ και καταστήματα.

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο δεκαπενθήμερο μέχρι το τέλος του μήνα είναι κρίσιμο καθώς από την απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί θα εξαρτηθεί και το κατά πόσο θα προχωρήσει το plan B των επιστημόνων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X