Κοινωνία

Κορονοϊός – Παγώνη: «Στο 99% η κάλυψη των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Ποιοί πρέπει να κάνουν άμεσα τρίτη δόση»

Κορονοϊός – Παγώνη: «Στο 99% η κάλυψη των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Ποιοί πρέπει να κάνουν άμεσα τρίτη δόση»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Παγώνη ενημέρωσε πως στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (σ.σ. αυτή της Μακεδονίας) η κάλυψη στις ΜΕΘ «αγγίζει» το 99%, ενώ στην επικράτεια αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 93%.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αττική, όπου η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι στο 88%, όπως είπε η ίδια.

«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχουμε φτάσει στα όρια της αντοχής του συστήματος, των γιατρών και των νοσηλευτών» είπε, με τη σειρά του ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Μάλιστα τόνισε ότι στο νοσοκομείο Παπανικολάου ξεκινάει σήμερα η εφημερία μας χωρίς κανένα διαθέσιμο κρεβάτι εντατικής. «Δεν έχει ξαναγίνει» επεσήμανε.

Παράλληλα, η κα Παγώνη ζήτησε να υπάρχει τήρηση των νέων μέτρων, κάτι που έκανε και ο κ. Καπραβέλος.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να λέμε κάθε τρεις και λίγο να προστίθενται νέα μέτρα» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Τέλος, αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της, ειδικά σε άτομα άνω των 60 ετών και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.

«Μετά το εξάμηνο μειώνεται η αντίσταση στον ιό. Αν δεν γίνει η τρίτη δόση, τα άτομα αυτά δεν θα έχουν άμυνα και δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με κίνδυνο να φτάσουν ως τις ΜΕΘ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X