Κοινωνία

Κορονοϊός: Σχεδόν 7.000 κρούσματα στα σχολεία – Νέο self test σήμερα για τους μαθητές

Κορονοϊός: Σχεδόν 7.000 κρούσματα στα σχολεία – Νέο self test σήμερα για τους μαθητές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κορονοϊός: Σχεδόν 7.000 είναι τα εν δυνάμει κρούσματα που διαπιστώθηκαν από τα self test στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των 29.000 σχολικών τμημάτων που ήταν κλειστά την περασμένη εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ εντοπίστηκαν 6.948 θετικά τεστ. Οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι των σχολείων αυτών, κλήθηκαν να κάνουν χθες ένα self test μετά από την απουσία μίας εβδομάδας από την εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, θα πρέπει να κάνουν τρία self test: έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο rapid test και ένα self test, όλα με δική τους επιβάρυνση.

Το rapid test έπρεπε να πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ισχύουν τα δύο self test.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X