Θέμα

Κορονοϊός: Ξανά «μαύρο» ρεκόρ με 6.909 κρούσματα – Η κυβέρνηση σε απόγνωση

Κορονοϊός: Ξανά «μαύρο» ρεκόρ με 6.909 κρούσματα – Η κυβέρνηση σε απόγνωση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας αφού σήμερα, Παρασκευή (5/11), είχαμε νέο «μαύρο» ρεκόρ με 6.909 κρούσματα κορονοϊού.

Επισημαίνεται ότι χθες, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο «μαύρο» ρεκόρ με 6.808 ημερήσια κρούσματα, ενώ σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι δείκτες των διασωληνώσεων (441) και των θανάτων (42).

Η αυξημένη διασπορά μάλιστα οδήγησε στο «βαθύ κόκκινο» 16 περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα οι Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας εντάσσονται στη συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία δεν είναι νέα, απλά επανήλθε λόγω της έξαρσης της επιδημίας.

Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κατά βάση στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται περιφέρειες της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Νέα «έκρηξη» γνώρισαν σήμερα (05/11) τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, πλησιάζοντας ακόμα πιο πολύ το «φράγμα» των 7.000 και καταγράφοντας νέο «μαύρο» ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα κρούσματα «σκαρφάλωσαν» σε 6.909, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 48 νέοι θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται πλέον σε 450.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για τους διασωληνωμένους, η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 378 (84%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 72 (16%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 774.265, ενώ ο κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 16.200 ανθρώπους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X