Κοινωνία

Lockdown: Την ερχόμενη εβδομάδα οι εισηγήσεις για σχολεία, λιανεμπόριο, διαδημοτικές μετακινήσεις

Lockdown: Την ερχόμενη εβδομάδα οι εισηγήσεις για σχολεία, λιανεμπόριο, διαδημοτικές μετακινήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η τακτική συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού και το lockdown, χωρίς ωστόσο να ληφθούν αποφάσεις.

Οι ειδικοί συζήτησαν για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εισηγήσεις και αποφάσεις ωστόσο δεν υπήρξαν, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε νέα σύσκεψη, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς τα αιτήματα των υπουργείων για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων της ευθύνης τους, υπήρξαν πολλά κι έτσι θα συζητηθούν εκ νέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση πιέζει για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου, με την προϋπόθεση μαθητές και καθηγητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ κατά του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το σενάριο τα self rapid test να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση και ο τουρισμός. Ενδεχομένως, δε, να καταστεί υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε τομείς που θα ανοίξουν, ωστόσο κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση.

Οι λοιμωξιολόγοι εξέτασαν επίσης το ζήτημα της επίκαιροποίησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τους εργαζομένους στον τουρισμό.

«Ανοίξτε την εστίαση»! Η απαίτηση λοιμωξιολόγων και καταστηματαρχών και η…κυβερνητική αδιαφορία 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X