Κοινωνία

Μαρτυρία Τούρκου διακινητή! Χρεώνουμε μόνο 15 δολάρια για να τους περάσουμε στην Ελλάδα

Μαρτυρία Τούρκου διακινητή! Χρεώνουμε μόνο 15 δολάρια για να τους περάσουμε στην Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλυπτική μαρτυρία Τούρκου διακινητή, επιβεβαιώνει την ελληνική θέση για καθοδηγούμενη απόπειρα εισροής ανθρώπων από την Τουρκία και έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα, η μεταφορά των μεταναστών προκειμένου να περάσουν προς την ελληνική πλευρά διευκολύνεται με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με τον «Σεμίχ», όπως αυτοαποκαλείται ο Τούρκος διακινητής, η «ταρίφα» της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς την ελληνική πλευρά έχει πέσει πολύ τα τελευταία 24ωρα.

«Μας έχει επιτραπεί από την τουρκική πλευρά. Στο παρελθόν συνηθίζαμε να τους περνάμε απέναντι για 200 ή 300 ευρώ ανά άτομο αλλά πλέον το κάνουμε με 15 ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο τούρκος διακινητής.

Στήνει καταυλισμούς η Τουρκία στα σύνορα του Έβρου

Τα επεισόδια στα σύνορα στον Έβρο συνεχίζονται για ακόμα ένα πρωί, με τις ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, καθώς δέχθηκαν μαζική επίθεση με χημικά και πέτρες από τους μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο.

Η Τουρκία τραβάει το σχοινί ακόμα περισσότερο, καθώς δημιουργεί καταυλισμό στα σύνορα. Μεγάλα θύματα παραμένουν οι χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι πληρώνουν τους διακινητές ξανά και ξανά, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην Ευρώπη. Οι τελευταίοι δεν σταματούν να τους δίνουν υποσχέσεις, μόνο που τα ελληνικά σύνορα παραμένουν απροσπέλαστα.

Άτυπος καταυλισμός, ακόμα και αγορά με μικροπωλητές που πουλούν νερό, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης έχει στηθεί στην περιοχή Παζάρ Κουλέ στην τουρκική πλευρά των συνόρων, μόλις 500 μέτρα από τις Καστανιές Έβρου.

Οι μικροπωλητές πουλάνε κουλούρια και τσάι στους παράτυπους μετανάστες που έχουν φτάσει πλέον τα 12.000 άτομα. Οι μετανάστες, μιλώντας στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη τονίζουν ότι δε θα φύγουν, πιστεύοντας ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός τους τόσο αυξάνεται η πίεση στην Ελλάδα.

Στην Ανδριανούπολη στήνεται καταυλισμός, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 ανθρώπους, ενώ γύρω απο τα χωριά του Έβρου στην τουρκική πλευρά στήνονται σκηνές με χημικές τουαλέτες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X