Κοινωνία

«Μαστιγώνει» ο Καπραβέλος για την… ανέμελη χαλάρωση! «Η πανδημία δεν τελείωσε! Μην κάνουμε το ίδιο λάθος»

«Μαστιγώνει» ο Καπραβέλος για την… ανέμελη χαλάρωση! «Η πανδημία δεν τελείωσε! Μην κάνουμε το ίδιο λάθος»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κατάσταση παραμένει πολύ επικίνδυνη στη χώρα μας με την πανδημία, παρά την ύφεση που διαφαίνεται, κρούει για άλλη μια φορά ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνα. Είμαστε όντως σε μια ύφεση της πανδημίας, αλλά ο Θεός βοηθός αν μπορεί να το πει κανείς στην Ελλάδα ύφεση, με τόσο αριθμό κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Ν. Καπραβέλος τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος που κάναμε με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. «Όταν λέμε ύφεση, δεν σημαίνει χαλάρωση. Η ύφεση είναι πριν από την καταιγίδα. Αυτό είδαμε στο δεύτερο, στο τρίτο και στο τέταρτο κύμα» σημείωσε.

Κορονοϊός: Εισήγηση σοκ για άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

«Ρίχνουμε λάδι στη φωτιά κατά τη διάρκεια της ύφεσης και μετά πάμε να μαζέψουμε τη φωτιά όταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτη. Είναι μια στρατηγική εντελώς λαθεμένη» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι με χαλάρωση τώρα «διευκολύνουμε τον ιό να διασπαρεί και να προκαλέσει το επόμενο θανατηφόρο κύμα».

Ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου ξεκαθάρισε ότι προφανώς οι επιστήμονες περιμένουν ένα ακόμη κύμα της πανδημίας. «Δεν έχει τελειώσει η πανδημία. Η Όμικρον δεν είναι και τόσο αθώα, υπάρχει περίπτωση να έχουμε και κάποιο άλλο στέλεχος του ιού» είπε και ζήτησε για άλλη μια φορά να επεκταθούν οι εμβολιασμοί με τη λογική της υποχρεωτικότητας και να συνεχίσει η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων – μάσκες, αποστάσεις, όχι συνωστισμοί.

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Καπραβέλος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X