Κοινωνία

Μεγάλο Σάββατο: Σενάριο για παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας

Μεγάλο Σάββατο: Σενάριο για παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανάσταση στο προαύλιο των Ιερών Ναών, σύμφωνα με την παράδοση θα κάνουν οι πιστοί ενώ θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του Ιερού Ναού.

Αυτή είναι η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την περίοδο του Πάσχα και συγκεκριμένα για τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και σχετική προσαρμογή του ωραρίου κατά το οποίο επιτρέπεται να κυκλοφορούν οι πολίτες και να παραταθεί από τις 21:00 στις 22:30.

«Ως προς την Ακολουθία της Αναστάσεως, η Ιερά Σύνοδος έλαβε σοβαρά υπ’ όψη τους ισχύοντες περιορισμούς της κυκλοφορίας και επιθυμώντας την καλύτερη ποιμαντική εξυπηρέτηση των πιστών, οι οποίοι δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερηθούν την συμμετοχή στην χαρά της Αναστάσεως, απεφάσισε ομόφωνα κάνοντας χρήση της Οικονομίας της Εκκλησίας, όπως φανερώνεται στην πλούσια παράδοσή Της, την προσαρμογή της ώρας τελετής της Αναστάσεως στις 9.00 μ.μ. του Μεγάλου Σαββάτου» αναφέρει η σχετική απόφαση της ΔΙΣ.

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε τη χαρά για το γεγονός ότι όλοι οι ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για τις ακολουθίες και σύμφωνα με όσα ζήτησε από την Ελληνική Πολιτεία.

Όσον αφορά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, η Ιερά Σύνοδος, αφού έλαβε υπόψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αποφάσισε τη χρονική μετάθεση των Ακολουθιών μισή ώρα νωρίτερα, στις 6:30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5:30 μ.μ. και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 6:00 μ.μ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X