Κοινωνία

Μεσολόγγι -Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: Ομάδα 30 ατόμων εισέβαλε σε νοσοκομείο και ξυλοκόπησε γιατρούς και νοσηλευτές

Μεσολόγγι -Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: Ομάδα 30 ατόμων εισέβαλε σε νοσοκομείο και ξυλοκόπησε γιατρούς και νοσηλευτές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΕΔΗΝ: Αναστάτωση προκλήθηκε σε νοσοκομείο στο Μεσολόγγι, όταν ομάδα 30 ατόμων εισέβαλε στην παθολογική κλινική και ξυλοκόπησε γιατρούς και νοσηλευτές.

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, κατά τις 3 την νύχτα την περασμένη Πέμπτη προς Παρασκευή, μια γυναίκα Ρομά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκαναν ότι προβλέπεται για να την σώσοτν, και ύστερα την μετέφεραν σε θάλαμο νοσηλείας.

Εκεί η ασθενής έκανε ένα επιληπτικό επεισόδιο όπως αντιλήφθηκαν άλλοι ασθενείς και συνοδοί με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που την συνόδευαν να θεωρήσουν ότι πεθαίνει. Έτσι μέσα σε πέντε λεπτά έφθασαν στο νοσοκομείο 30 άτομα και άρχισαν να σπάνε, να καταστρέφουν και να χτυπούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Σύμφωνα με μαρτυρία συνοδού ασθενούς, “κάποιοι προσπάθησαν να ξεβιδώσουν και έναν πυροσβεστήρα που ήταν στον τοίχο, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν Επίσης, χτύπησαν έναν γιατρό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν τραυματισμό, ενώ νοσηλευτές και βοηθοί θαλάμου δέχθηκαν χτυπήματα”.

Στο σημείο κλήθηκε η ΕΛΑΣ και μετά από λίγη ώρα το επεισόδιο έληξε.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι, «Την ακολούθησαν αρκετοί συνοδοί οι οποίοι επιτέθηκαν στον γιατρό της κλινικής. Τον έδειραν, του έσπασαν τα γυαλιά. Απειλούσαν χυδαιότατα το νοσηλευτικό προσωπικό. Επενέβη η αστυνομία. Δεν συνελήφθη κανείς. Έφυγαν σαν να μη συνέβη τίποτα. Ο γιατρός φοβάται τη στοχοποίηση και δεν έκανε μήνυση».

 

Ομάδα ατόμων ξυλοκόπησε γιατρούς και νοσηλευτές:

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

“ΤΡΩΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΑΠΟ ΡΟΜΑ.

Τρώμε συνεχώς ξύλο και μέτρα δεν λαμβάνονται.

Οι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ γίνανε για άλλη μια φορά σάκος του μποξ για τους Ρομά.

Επανειλημμένως έχουμε φάει ξύλο και δεν λαμβάνονται μέτρα.

Την περασμένη Πέμπτη μεσάνυκτα προς Παρασκευή εισήχθη γυναίκα Ρομά στη παθολογική κλινική.

Την ακολούθησαν αρκετοί συνοδοί οι οποίοι επιτέθηκαν στον γιατρό της κλινικής. Τον έδειραν, του έσπασαν τα γυαλιά. Απειλούσαν χυδαιότατα το νοσηλευτικό προσωπικό. Επενέβη η αστυνομία. Δεν συνελήφθη κανείς. Έφυγαν σαν να μη συνέβη τίποτα. Ο γιατρός φοβάται τη στοχοποίηση και δεν έκανε μήνυση.

Οι δύο φύλακες του νοσοκομείου τι να έκαναν τη νύχτα; Μπορείς να τα βάλεις με δεκάδες Ρομά οπλισμένους;

Έφυγαν σαν να μη συνέβη τίποτα.

Θα σκοτωθούν συνάδελφοι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για καλύτερη φύλαξη όπως προσλήψεις φυλάκων συμβασιούχων, εκδίωξη των εργολάβων. Επιτέλους να διατεθούν χρήματα να προσληφθεί ικανός αριθμός συμβασιούχων φυλάκων.

Η αστυνομία να κάνει συνεχώς περιπολίες γύρω από τα νοσοκομεία και να μην παρεμβαίνει κατόπιν εορτής. Να γίνονται μηνύσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και να οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι προκαλούν βία σε βάρος του προσωπικού. Να δικάζονται παραδειγματικά οι νταήδες.

Φανταστείτε την τρομάρα γιατρών, νοσηλευτών, φυλάκων μπροστά σε δεκάδες πάνοπλους εξαγριωμένους Ρομά, εκτός εαυτού.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά.

Δεν είμαστε ταχυδακτυλουργοί να εξυπηρετούμε ταυτόχρονα εκατοντάδες ασθενείς στα επείγοντα, δεν είμαστε θαυματοποιοί να αποτρέπουμε όλους τους θανάτους ασθενών”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X