Κοινωνία

Νέα Φιλαδέλφεια: Στη φυλακή άλλοι 27 χούλιγκανς

Νέα Φιλαδέλφεια: Στη φυλακή άλλοι 27 χούλιγκανς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 27 από τους 40 κατηγορούμενους για τις αιματηρές συμπλοκές στη νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή. Ανακριτές συνεχίζουν να λαμβάνουν τις απολογίες των υπόλοιπων 13, όλοι Κροάτες, και εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για την τύχη τους, ενώ αύριο Κυριακή θα απολογηθούν όσοι απομένουν από τους συνολικά 105 συλληφθέντες της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό, από τους 27 προφυλακιστέους, ο ένας είναι Έλληνας 27 ετών και οι υπόλοιποι 26 είναι Κροάτες. Παράλληλα με την ανακριτική διαδικασία στα δικαστήρια που στεγάζονται στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, είναι σε εξέλιξη η λήψη γενετικού υλικού, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι ο έλεγχος DNA θα δώσει κρίσιμα στοιχεία για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή. Θα γίνει αντιπαραβολή των δειγμάτων με το DNA του Μιχάλη και τα ευρήματα από τη σορό του, καθώς και με γενετικό υλικό από την περιοχή και κηλίδες αίματος στα όπλα, Η διαδικασία αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως μακροχρόνια και πολύπλοκη.
Χθες Παρασκευή, μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 30 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν πρώτοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα. Πρόκειται για 28 Κροάτες, έναν 27χρονο Έλληνα κι έναν 22χρονο Αλβανό. Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγόριες, ενώ ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία ανάμειξη στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ και ότι βρέθηκαν στο σημείο είτε τυχαία είτε για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ».

Ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από την Αλβανία, φαίνεται να ισχυρίζεται πως βρισκόταν για δουλειά στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο 27χρονος Έλληνας, γνωστός στις Αρχές, στο κατάστημα του οποίου στους Αμπελόκηπους έγινε την Πέμπτη καταδρομική επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ, δήλωσε περαστικός από το σημείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X