Κοινωνία

Ο κορονοϊός σαρώνει την Κεντρική Μακεδονία! “Μαύρη” πρωτιά σε νεκρούς

Ο κορονοϊός σαρώνει την Κεντρική Μακεδονία! “Μαύρη” πρωτιά σε νεκρούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αν και υπολείπεται κατά το ήμισυ σε πληθυσμό, η Κεντρική Μακεδονία θρηνεί συνολικά 7.120 νεκρούς από κορονοϊό, δηλαδή 383 περισσότερους σε σχέση με την Αττική.

Στη Θεσσαλονίκη χάθηκαν 4.011 άνθρωποι από επιπλοκές της Covid-19, στις Σέρρες 708, στην Πέλλα 679, στην Ημαθία 530, στο Κιλκίς 364. «Και δεν τελειώσαμε με την πανδημία» προειδοποιούν οι γιατροί της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζουν να πιέζονται ασφυκτικά. Δηλώνουν εξουθενωμένοι από τα όσα ζουν καθημερινά στα νοσοκομεία, από τις άπειρες ώρες δουλειάς σε συνθήκες «πολέμου».

Αύριο, το σωματείο εργαζόμενων στο «Ιπποκράτειο» και η ΕΝΙΘ θα πραγματοποιήσουν ακόμα μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας δωρεάν μαζικά τεστ (rapid και PCR) δύο φορές την εβδομάδα σε όλους και επαναφορά της δεκαήμερης καραντίνας για τους υγειονομικούς που βρίσκονται θετικοί στον SARS-CoV-2. Ζητούν επίσης πλήρη κάλυψη στα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.ά), αλλά και το άμεσο άνοιγμα και επαναλειτουργία των δομών Υγείας που έκλεισαν την περίοδο των Μνημονίων, όπως το «Λοιμωδών» και το «Παναγία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X