Επιλογές

Ο παπάς, η jazz και το μπαράκι στην επαρχία. Μία υπέροχη ιστορία

Ο παπάς, η jazz και το μπαράκι στην επαρχία. Μία υπέροχη ιστορία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπέροχο κείμενο, καταπληκτική ιστορία, μοναδικές μουσικές από το defence-point.gr.

Χειμώνας, βροχερό βράδυ, σε γνωστότατο jazz bar επαρχιακής ελληνικής πόλης. Μία από αυτές τις ελληνικές πόλεις οι οποίες έχουν έντονη στρατιωτική σημασία και παρουσία. Οι πελάτες είναι συγκεντρωμένοι στη μπάρα «ταξιδεύοντας» υπό την μουσική του ιδιοκτήτη ο οποίος παίζει και το ρόλο του dj. Σερφάρισμα με jazz.

Ουίσκι, κοκτέιλς, κρασιά, σιγανές κουβέντες.
Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα του μπαρ και μπαίνει μέσα ένας παπάς.
Παπάς με τα ράσα του κλπ. Κανονικός. Κανονικότατος!

Οι θαμώνες γυρνούν και κοιτούν ξαφνιασμένοι προς την πόρτα. Ο ρασοφόρος κατευθύνεται χωρίς κανένα δισταγμό προς τη μπάρα.
Ο ιδιοκτήτης-dj αλλάζει κατευθείαν το τραγούδι που έπαιζε και βάζει στα decks Tom Waits: Little drops of poison

Ταυτόχρονα, ο barman, με απόλυτη ψυχραιμία, σαν να μη συμβαίνει πραγματικά και τίποτε φοβερό, σερβίρει ένα σφηνάκι Jack Daniels μπροστά στον παπά ο οποίος πλέον στέκεται στη μπάρα κανονικά. Του έχουν κάνει χώρο όλοι οι υπόλοιποι θαμώνες. Ο παπάς πίνει το σφηνάκι Jack μονοκοπανιά.

Οι θαμώνες έχουν μείνει σύξυλοι και κοιτάζονται μεταξύ τους με απορία.
Ένας πελάτης σιγομουρμουρίζει στον ιδοκτήτη-dj «Ρε συ τί μας βάζεις και πίνουμε και βλέπουμε παπάδες;». Άλλος θαμώνας λέει: «Τώρα μάλιστα. Γίναμε ένας πραγματικός ναός της jazz». Ο ιδιοκτήτης γελά αμυδρά.

Ο barman βάζει και δεύτερο σφηνάκι jack στον παπά ο οποίος το κατεβάζει και αυτό μονορούφι. Ο Tom Waits ολοκληρώνει το τραγούδι του, ο παπάς χαιρετά τον ιδιοκτήτη-dj, τον ευχαριστεί και αποχωρεί έτσι ξαφνικά όπως εμφανίστηκε.

Όμορφες, χειμωνιάτικες, σουρεαλιστικές βραδιές στην ελληνική επαρχία.
Από αυτές που δύσκολα ξεχνάς.

ΥΓ. Η παραπάνω ιστορία είναι πραγματική και σίγουρα δεν αποσκοπεί σε διαφήμιση του Jack ή του Tom Waits. Ο συγκεκριμένος παπάς κάθε χρόνο, την ίδια ημερομηνία, ότι ημέρα και να πέσει, μετά το πανηγύρι συγκεκριμένου εορτάζοντα Αγίου της Εκκλησίας μας, έχει καθιερώσει ως προσωπική του μικρή ολιγόλεπτη «αμαρτία» την παρουσία του στο συγκεκριμένο jazz bar.

Ο Tom Waits αποτελεί και αυτός μέρος της παραπάνω «αμαρτίας». Τα στοιχεία της πόλης, του εορτάζοντα Αγίου και φυσικά του παπά, δεν δίνονται για ευνόητους λόγους. Να ‘σαι καλά παπά ‘μ. Με τις υγείες σου και πάντα γεμάτη η Εκκλησία σου να γιορτάζετε τον Άγιο.

Να σου αφιερώσουμε λοιπόν με όλη μας την καρδιά το πολύ ταιριαστό για την περίσταση… The piano has been drinking:

Αλλά και το δικό μας λατρεμένο από τον Tom Waits, το Invitation to the Blues

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X