Θέμα

Πλοίο μεγάλου Ελληνα εφοπλιστή πιάστηκε με φορτίο κοκαΐνης στη Βενετία

Πλοίο μεγάλου Ελληνα εφοπλιστή πιάστηκε με φορτίο κοκαΐνης στη Βενετία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές της Ιταλίας εντόπισαν 850 κιλά κοκαΐνης, αξίας 150 εκατ. ευρώ σε πλοίο που φέρεται να ανήκει σε μεγάλο Ελληνα εφοπλιστή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Trade Winds. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα το πλοίο είναι ένα bulker της Laskaridis Shipping, την οποία διοικεί ο Πάνος Λασκαρίδης.

Το πλοίο στο οποίο βρέθηκε η τεράστια ποσότητα κοκαΐνης και φέρεται να ανήκει σε γνωστό Έλληνα εφοπλιστή είχε σημαία Λιβερίας και είχε φτάσει στην Βενετία της Ιταλίας από το Σάντος της Βραζιλίας.

Οι αρχές της Ιταλίας ανέφεραν ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγούς αερισμού του πλοίου.

Συνολικά βρέθηκαν στο πλοίο 570 δέματα κοκαΐνης, βάρους 850 κιλών. Το σκάφος υποβλήθηκε σε περαιτέρω ελέγχους χθες Πέμπτη (20.4.2023) και από δύτες, για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κι άλλα ναρκωτικά σε κρύπτες.

Κανένας από τους ναυτικούς που ήταν στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το πλοίο παραμένει και σήμερα αγκυροβολημένο στη Βενετία. Είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

Τον περασμένο μήνα, η Europol δήλωσε ότι περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες, που εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από πληροφοριοδότες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τακτική ολοένα και αυξάνεται από το 2018.

Τα καρτέλ ναρκωτικών πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διεφθαρμένους εμπλεκόμενους στη ναυτική επιμελητεία για να τους δώσουν τα μοναδικά μηχανογραφημένα στοιχεία ενός κοντέινερ που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά.

Η πρακτική αυτή είναι γνωστή ως «PIN code fraud».

Δήλωση για το θέμα έκανε και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι η οποία είπε πως είναι περήφανη για την επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας δίνοντας συγχαρητήρια στα μέλη των διωκτικών αρχών. Η ίδια έκανε λόγο «απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την καταπολέμηση των ναρκωτικών».

«Είμαστε περήφανοι για την επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε μια σημαντική κατάσχεση ναρκωτικών μέσα σε λίγες μέρες. Μετά την ανάσυρση 2 τόνων στο κανάλι της Σικελίας, άλλα 850 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν σήμερα στη Βενετία. Μια επιτυχία για τους άνδρες και τις γυναίκες της οικονομικής αστυνομίας, τους οποίους συγχαίρουμε, και η οποία αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, συνεχίζοντας στον δρόμο της μηδενικής ανοχής», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X