Κοινωνία

Ποια είναι τα Θερμά χρώματα -Σε ποια δωμάτια ταιριάζουν

Ποια είναι τα Θερμά χρώματα -Σε ποια δωμάτια ταιριάζουν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η πλευρά του τροχού χρωμάτων που αποτελείται από τα κόκκινα, τα κίτρινα και τα πορτοκαλιά μαζί με τις διάφορες αποχρώσεις τους, αναφέρονται ως θερμά χρώματα.

Τροχός χρωμάτων

Αυτά τα χρώματα λέγεται ότι φέρνουν στο νου τη ζεστασιά, όπως ο ήλιος.

Προκαλούν συναισθήματα ενθουσιασμού, καλής διάθεσης και ζωντάνιας. Από την άλλη όμως το κόκκινο, αντιπροσωπευτικό χρώμα των θερμών χρωμάτων εκτός από αγάπη και πάθος, μπορεί να εκφράζει το θυμό και τον κίνδυνο. Στη φύση τα θερμά χρώματα συχνά εκπροσωπούνται από το φως του ήλιου, την άμμο, τη φωτιά και τη θερμότητα. Ως εκ τούτου, συνήθως προσελκύουν την προσοχή και γενικά θεωρούνται ως χρώματα που εκπέμπουν ενέργεια ή συναρπάζουν.

kokkinos kanapes 1

Θερμά χρώματα τοίχων …. Σε ποια δωμάτια ταιριάζουν;

Στη διακόσμηση τα ζεστά χρώματα λειτουργούν πολύ καλά με το παραδοσιακό στυλ ενώ επιλέγονται για τους χώρους συνάθροισης του σπιτιού όπως το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα. Είναι επίσης ιδανικά χρώματα για εστιατόρια και μπαρ, όπου η κοινωνικοποίηση και η κατανάλωση φαγητού είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για αυτό το λόγο, τα χρώματα που ανήκουν στο θερμό τόξο του τροχού χρωμάτων επιλέγονται συχνά για να προσθέσουν «προσωπικότητα» στο χώρο και να ισορροπήσουν άριστα με ουδέτερα χρώματα. Επιπλέον των συναισθημάτων που προκαλούν τα θερμά χρώματα έχουν την τάση να κάνουν τους μεγάλους χώρους να φαίνονται πιο «μαζεμένοι» .
Το πάθος, η δράση, η ενέργεια και γενικότερα τα συναισθήματα που προκαλούν τα θερμά χρώματα είναι ο λόγος που το κόκκινο είναι το πιο επιτυχημένο χρώμα στο εμπόριο και χρησιμοποιείται εκτενώς σε προϊόντα όπως η Ferrari, η Coca-Cola ακόμη και το κόκκινο κραγιόν.

Ακόμη και στον κλάδο της υγείας, τα θερμά χρώματα χαίρουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς είναι γνωστό ότι αυξάνουν την αδρεναλίνη και το ρυθμό αναπνοής, αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τη θερμοκρασία του σώματος δημιουργώντας ευεξία.

Σέρβικα Κεφτεδάκια

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X