Θέμα

Το προφίλ του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη που εκτέλεσαν στο Νέο Κόσμο με 81 σφαίρες

Το προφίλ του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη που εκτέλεσαν στο Νέο Κόσμο με 81 σφαίρες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός έξω από βενζινάδικο στον Νέο Κόσμο έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της Greek Mafia, ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, γνωστός και με το παρατσούκλι «Ζαμπόν».

Οι εκτελεστές με 81 σφαίρες τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ, στήνοντάς του ενέδρα έξω από βενζινάδικο, το οποίο του ανήκει, σε κεντρικό σημείο του Νέου Κόσμου. Ο 44χρονος, γνωστός στις Αρχές για τη σχέση του με την Greek Mafia, δραστηριοποιείτο στον χώρο της νύχτας.

to tima 51209

Το θύμα

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, με τον ίδιο να έχει αποτελέσει ξανά στόχο το 2018 στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά έξω από εταιρεία.

Ο 38χρονος τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια και είχε νοσηλευτεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Από τότε το θύμα της επίθεσης έπαιρνε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας γνωρίζοντας ότι παραμένει στόχος. To θύμα διατηρούσε σχέσεις με την Bella Mafia που είχε δολοφονηθεί ένα μήνα νωρίτερα.

 

Στο παρελθόν, το θύμα της εκτέλεσης έχει κατηγορηθεί για ληστείες, εκβιασμούς αλλά και για συμμετοχή σε απόπειρα δολοφονίας.

Τον Νοέμβριο του 2012 είχε κατηγορηθεί για τη συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Γλυφάδα και Πειραιά.

Το όνομά του είχε αναφερθεί σε καταθέσεις προστατευόμενης μάρτυρα – συγγενούς γνωστού ποινικού, καθώς φέρεται να είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου με στόχο την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.

 

Όπως είχε καταθέσει η «Λίτσα», είχε συναντηθεί με τον Ζαμπούνη τον Σεπτέμβριο του 2012 στη Μεταμόρφωση και τον οδήγησε στο σπίτι της Καλαϊτζή. Μάλιστα, όταν του ανέφερε ότι η πρόεδρος Εφετών συνοδεύεται από έναν αστυνομικό, εκείνος φέρεται να της είχε απαντήσει ότι «θα φύγει και αυτός μαζί».

Όμως το σχέδιο της δολοφονίας της δικαστικού δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο Βαγγέλης Ζαμπούνης συνελήφθη τον Νοέμβριο του ίδιου έτους για οπλοκατοχή.

 

Επίσης, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε αναφερθεί και σε δικογραφία που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής για τη δολοφονία της 29χρονης Μαρίας Καφιέρη, το 2009, σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια, αλλά και στη δολοφονία της φίλης του Κατερίνας Αναγνωστάκη – Katerina Bellamafia όπως ήταν γνωστή στα κοινωνικά δίκτυα, την οποία εκτέλεσαν τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Κηφισιά.

Η εκτέλεση που έγινε τα ξημερώματα περιγράφεται ως ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου που έχουν «υπογραφεί» ποτέ στη χώρα μας. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι θα επιφέρει «αναταράξεις» στον κόσμο της νύχτας και του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων αστυνομικών ο κύκλος θανάτου δεν έχει κλείσει.

 

Τα καλάσνικοφ στον Νέο Κόσμο και το χτύπημα στο βενζινάδικο

Ήταν βράδυ της Πέμπτης στις 9 Ιουνίου του 2023 όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ στον Νέο Κόσμο ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Ακολούθησε έλεγχος στο σταθμευμένο όχημα, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν δύο «καθαρά» Καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, δύο αλεξίσφαιρα, σφαίρες και χειροβομβίδα. Η υπόθεση παρέμεινε μυστήριο σε σχέση με τους κατόχους του οπλισμού.



Αστυνομικές πηγές αποκάλυπταν ότι υπήρχαν εκτιμήσεις ότι μπορεί τα όπλα να ανήκαν σε κακοποιούς που ετοίμαζαν «χτύπημα» σε βενζινάδικο ανθρώπου της νύχτας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στον Νέο Κόσμο. Υπό άκρα μυστικότητα γίνονταν έρευνες τότε για να βρεθούν περισσότερα στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Έξι μήνες μετά, τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου, άγνωστοι «γαζώνουν» μέσα σε 40 δευτερόλεπτα με 81 σφαίρες από Καλάσνικοφ τον 44χρονο που φέρεται ως διαχειριστής του πρατηρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X