Κοινωνία

Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις πλησιάζουν και οι καταναλωτές μετρούν αντίστροφα για να κάνουν τα ψώνια τους σε καλύτερες τιμές.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις διαρκούν, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου (1-15 Νοεμβρίου).

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Παράλληλα, με βάση τον νόμο 4177/2013 προβλέπεται προαιρετική λειτουργιά των καταστημάτων τις παρακάτω Κυριακές:

7 Νοεμβρίου (εάν πραγματοποιηθούν ενδιάμεσες εκπτώσεις)

12 Δεκεμβρίου

19 Δεκεμβρίου

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, δεν υπάρχει στάνταρ μοτίβο λειτουργίας τους τις Κυριακές, καθώς κάθε εταιρία ακολουθεί διαφορετική πολιτική.

Πότε είναι η Black Friday 2021

Η αμερικανόφερτη Black Friday για το 2021, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ωστόσο ήδη οι μεγάλες αλυσίδες οργανώνουν τον προγραμματισμό τους.

Παρόλο που η ημερομηνία της «Μαύρης Παρασκευής» παραμένει άγνωστη, στη γενέτειρά της, είθισται να πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες (Thanksgiving).

Φέτος, αυτή είναι η 26η Νοεμβρίου, όπου τα καταστήματα τεχνολογίας θα σύρουν έναν «χορό» μεγάλων εκπτώσεων στη «γιορτή του καταναλωτή».

Πότε είναι η Cyber Monday 2021

Τη σκυτάλη από την Black Friday θα πάρει η Cyber Monday, με την ημερομηνία της για την ελληνική αγορά να παραμένει επίσης άγνωστη.

Πάντως, στις ΗΠΑ ως Cyber Monday ορίζεται η Δευτέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) και δεν αποκλείεται χρονικά να πέσει την 2α Δεκεμβρίου.

Η Cyber Monday αφορά σε πωλήσεις προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μέσω διαδικτύου, με τους καταναλωτές να παροτρύνονται να ψωνίσουν online.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X