Κοινωνία

Που έχει φωτιά αυτή την ώρα – Χάρτες με τις πυρκαγιές

Που έχει φωτιά αυτή την ώρα – Χάρτες με τις πυρκαγιές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται για μία ακόμα ημέρα πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ξανά μάχη με τη φωτιά τώρα από άκρη σε άκρη της χώρας.

Έβρος: Στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί σε Δαδιά, Αισύμη και Σουφλί. Σε Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά, εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλείς κατευθύνσεις.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική, καθώς σημειώνονται διαρκείς αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα να αρχίσουν να κινδυνεύουν τα πρώτα σπίτια. Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου, ενώ εκφράζονται φόβοι για την εξέλιξη των ανέμων από το πρωί της Δευτέρας.

Το απόγευμα της Κυριακής στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Λευκίμμη.

Άνδρος: Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπιζόταν στο νησί των Κυκλάδων, όπου οι πύρινες εστίες ξεπήδησαν λόγω των κεραυνών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σημειώνονται αναζωπυρώσεις με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να το οριοθετήσουν

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδιναν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να διασώσουν σπίτια στην περιοχή Γίδες, ανατολικά του Γαυρίου. Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στο νησί επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 5 πεζοπόρα, 15 οχήματα, εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και 4 γαλλικά πυροσβεστικά.

Μεσσηνία: Στη Μεσσηνία το απόγευμα της Κυριακής (27/08) εκδηλώθηκαν δύο πύρινα μέτωπο στην περιοχή της Μηλέας και στο άνω Καλό Νερό. Μάλιστα, για την πρώτη εστία εικάζεται πως εκδηλώθηκε μετά από κεραυνό. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τις οποίες έθεσαν υπό μερικό έλεγχο.

Ιωάννινα: Την ίδια ώρα, στα Ιωάννινα σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Τραπεζίτσα και Δίστρατο Κόνιτσας, με το πρώτο μέτωπο να εκδηλώνεται πάλι από κεραυνό που έπεσε στην περιοχή.

Ροδόπη: Ακόμα, στη Ροδόπη μαίνεται η φωτιά που καίει στην περιοχή και στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Κασσιτέρα.

Βοιωτία: Καλύτερη είναι η εικόνα στη Βοιωτία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο Στείρι υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι.

Πάρνηθα: Στην Πάρνηθα, ισχυρές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Φθιώτιδα: Παράλληλα, στη Φθιώτιδα είναι σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά. Σύμφωνα με το Open, εκδηλώθηκε στη θέση Γκάτζα του δήμου Λοκρών και καίει μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Αλμωπία: Ακόμα, στο Λουτράκι Αλμωπίας φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δύσβατη περιοχή και φέρεται να προκλήθηκε επίσης από κεραυνική δραστηριότητα.

Τρίκαλα: Φωτιά καίει εδώ και τρία περίπου 24ωρα σε απόκρημνη πλαγιά στα Τρίκαλα. Η εστία προκλήθηκε από κεραυνό, ενώ κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης.

Δείτε εδώ τον χάρτη που δείχνει το μέτωπο της κάθε φωτιάς

Δείτε εδώ τον χάρτη της NASA για τις φωτιές στην Ελλάδα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X