Θέμα

Προς νέα παράταση τα μέτρα για τον κορονοϊό μέχρι τέλος Ιανουαρίου – Τι “βλέπουν” οι ειδικοί

Προς νέα παράταση τα μέτρα για τον κορονοϊό μέχρι τέλος Ιανουαρίου – Τι “βλέπουν” οι ειδικοί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και τα νοσοκομεία “ασφυκτιούν”, οι ειδικοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να εισηγηθούν παράταση στα μέτρα, που άρχισαν λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, μέχρι τις 23 Ιανουαρίου. Μία εισήγηση που έγινε δεκτή…

Η Ειδική Επιτροπή εκτιμά πως η μετάλλαξη Όμικρον θα έχει εξασθενήσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται μία σταδιακή μείωση της πίεσης που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ. Αυτός είναι και ο λόγος, που το επικρατέστερο σενάριο “δείχνει” νέα παράταση στα μέτρα μέχρι το τέλος του μήνα.

Ποια μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) για την είσοδο σε υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για το προσωπικό των χώρων εστίασης.

-Σύσταση για μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

-Στη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τελειώνει στις 12 τα μεσάνυχτα. Απαγορεύεται η μουσική και η διασκέδαση για όρθιους, ενώ στα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα.

-Στους αθλητικούς χώρους, στα γήπεδα, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων μόνο σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί PCR 48 ωρών.

-Επίσης, στα νοσηλευτικά ιδρύματα ισχύουν αυστηροί όροι για το επισκεπτήριο και απαγορεύεται και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.

-Τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες, που φτάνει έως και το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο, όπου αυτό είναι εφικτό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X