Κοινωνία

Πρώτη Ανάσταση: Viral ξανά τα βίντεο με τον «ιπτάμενο» ιερέα στη Χίο και τους Μπότηδες στην Κέρκυρα 

Πρώτη Ανάσταση: Viral ξανά τα βίντεο με τον «ιπτάμενο» ιερέα στη Χίο και τους Μπότηδες στην Κέρκυρα 
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για ακόμη μία χρονιά έκλεψαν την παράσταση τα έθιμα που ακολουθούνται σε κάποιες περιοχές της χώρας για την πρώτη Ανάσταση το Πάσχα.

Και φέτος βίντεο με τον «ιπτάμενο» ιερέα της Χίου κατέκλυσαν τα social media. Συγκεκριμένα ο ιερέας Χριστόφορος Γουρλής κάθε χρόνο μεταφέρει με τον δικό του τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας στη Χίο, έχοντας πλέον γίνει viral. Όπως διακρίνεται και στα βίντεο αναρτήθηκαν σε διάφορα social media σήμερα, ο ιερέας βγήκε από το ιερό σκορπίζοντας δαφνόφυλλα, με τους πιστούς να χτυπούν τα στασίδια για την Πρώτη Ανάσταση του Χριστού.

Οι «Μπότηδες» της Κέρκυρας έκαναν και φέτος στην πρώτη Ανάσταση

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην πλατεία Σπιανάδα Κέρκυρας, προκειμένου άλλοι να παρακολουθήσουν και άλλοι να σπάσουν τους «Μπότηδες», ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Στις 11 το πρωί όταν οι καμπάνες του Αγίου Σπυρίδωνος άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα, σείστηκε ο τόπος από τους «Μπότηδες» που άρχισαν να πέφτουν από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια, συμβολίζοντας τον κρότο με τον οποίο εξέρχεται από τον Άδη ο Κύριος και την κυριαρχία της ζωής επί του θανάτου.

Ηχηρή η πρώτη Ανάσταση στον Άγιο  Κωνσταντίνο στην Ομόνοια

Τέλος, ηχηρό ήταν το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια, με τους πιστούς να χτυπούν τα στασίδια την ώρα που ηχούσαν τα Σήμαντρα. Το έθιμο έχει καθιερωθεί από το 1981 και η βοή που ακούγεται συμβολίζει την κάθοδο στον Άδη και το σπάσιμο των δεσμών του θανάτου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X