Κοινωνία

Ρόδος -Στον Εισαγγελέα το θέμα: Ο σερβιτόρος είπε στην Επιθεώρηση πως «δεν ενοχλείται, παίρνει 200 ευρώ φιλοδωρήματα»

Ρόδος -Στον Εισαγγελέα το θέμα: Ο σερβιτόρος είπε στην Επιθεώρηση πως «δεν ενοχλείται, παίρνει 200 ευρώ φιλοδωρήματα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρόδος- Επιθεώρηση: Είναι ένα γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του Υπ. Εργασίας΄Αδωνι Γεωργιάδη και του Υπ. Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το αν οι θαλάσσιες κατασκευές έγιναν νόμιμα. Σάλο προκάλεσε το βίντεο με εργαζόμενο σε γνωστό beach bar της Ρόδου που αναγκάστηκε να μπει στη θάλασσα για να δώσει παραγγελία σε πελάτες. Στην επιχείρηση πραγματοποίησε έλεγχο η Επιθεώρηση Εργασίας ενώ ο σερβιτόρος φέρεται να τοποθετήθηκε για το θέμα.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

Από την πλευρά του ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε σε tweet του ότι «θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι».

«Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι», έγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αηδιαστικό, η εποχή της δουλείας τελείωσε»

Νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον ALPHA και είπε πως «είναι αηδιαστικό, η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει και οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι και είναι άνθρωποι με δικαιώματα. Όποιος επιχειρηματίας το ξεχνάει θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου».

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο σερβιτόρος κρατώντας τον δίσκο με τα φαγητά μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει λίγο πιο κάτω από τον λαιμό για να παραδώσει την παραγγελία στους πελάτες, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X