Θέμα

«Σαρώνει» την χώρα η κακοκαιρία: Υπερχείλισαν ποτάμια στην Ήπειρο-Εκκενώνεται οικισμός στο Αγρίνιο

«Σαρώνει» την χώρα η κακοκαιρία: Υπερχείλισαν ποτάμια στην Ήπειρο-Εκκενώνεται οικισμός στο Αγρίνιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κακοκαιρία: Σύμφωνα με το meteo ισχυρές βροχές σημειώνονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 11/12 καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από δυτικά τη χώρα μας. Στον Εικόνα 1 παρουσιάζεται η θέση του κέντρου του βαρομετρικού χαμηλού (με “L”) καθώς και οι νεφικοί σχηματισμοί που καλύπτουν το σύνολο σχεδόν του ελληνικού χώρου:

Θέση του κέντρου του βαρομετρικού χαμηλού και νεφικοί σχηματισμοί  στις 08:00 τοπική ώρα του Σαββάτου 11/12
Πολύ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται από το πρωί στην Κέρκυρα, όπου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε μεγάλες περιοχές, αλλά και στην πόλη. Σύμφωνα με το CorfuTVnews, λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν προβλήματα και στην υδροδότηση μεγάλων περιοχών.

Μια εξ αυτών είναι η Αχαράβη αλλά και πολλές περιοχές κυρίως της Βόρειας Κέρκυρας και του κεντρικού Δήμου. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ «τα συνεργεία βρίσκονται συνεχώς επί ποδός προκειμένου να επισκευάζουν τις βλάβες».

Στον επόμενο πίνακα του meteo.gr παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οποίοι κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί του Σαββάτου 11/12.

Όπως φαίνεται σε αυτόν τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας με την μέγιστη βροχόπτωση έως το πρωί του Σαββάτου 11/12 να καταγράφεται στα Θεοδώριανα Άρτας (157 χιλιοστά).

Τεράστια κύματα στον Φλοίσβο

To meteo.gr είχε προειδοποιήσει για κύματα ύψους έως και 6 μέτρων, σήμερα, στον Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.

Δείτε προς το τέλος του βίντεο εντυπωσιακές εικόνες από τον Φλοίσβο:

Φοβερές εικόνες και από την Πάργα:

Συναγερμός στον Αχέροντα

Στην Ήπειρο, επίσης, λόγω της κακοκαιρίας έχουν αρχίσει να υπερχειλίζουν τα ποτάμια, ενώ με νερά έχει κατακλυστεί ο κάμπος των Ιωαννίνων.

Στον Καλαμά η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρκά φαινόμενα.

Σε κατάσταση συναγερμού τίθενται και οι οικισμοί γύρω από τον Αχέροντα, κυρίως στην Γλυκή και την Αμμουδιά. Στην δεύτερη μάλιστα σημειώνονται τα πρώτα προβλήματα από την υπερχείλιση του ποταμού.

Η κακοκαιρία χτύπησε και τα Τρίκαλα

Την ίδια στιγμή, με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων, από την κακοκαιρία, στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει ο κ.Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Εκκενώνεται ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου στο Αγρίνιο

Με απόφαση του Δήμου Αγρινίου αποφασίστηκε το πρωί του Σαββάτου η εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου που βρίσκεται στο Δήμο Αγρινίου.

Η απόφαση εκκένωσης του οικισμού ελήφθη καθώς, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στη λίμνη Λυσιμαχία. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ζημιές στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος οικισμός είχε εκκενωθεί προληπτικά και στην πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλος».

Η κακοκαιρία πλήττει με σφοδρότητα την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου υπάρχει συσσώρευση υδάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X