Κοινωνία

ΣΕΗ: Ομαδικές καταγγελίες κατά δύο πασίγνωστων ηθοποιών

ΣΕΗ: Ομαδικές καταγγελίες κατά δύο πασίγνωστων ηθοποιών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλες περιγράφουν την ίδια πράξη κατά τα χρονικά διαστήματα από το 1994 έως το 2005, «που φαίνεται να αποτελεί μοτίβο συμπεριφοράς προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπεια/ελευθερία».

Την ίδια ώρα, το Σωματείο έλαβε και δεύτερη ομαδική καταγγελία κατά πασίγνωστου σεναριογράφου κ από οκτώ ηθοποιούς. Σημειώνεται ότι για τον ίδιο, είχαν υποβληθεί άλλες τρεις καταγγελίες από άλλες καταγγέλλουσες.

Και σε αυτή την περίπτωση, όλες οι καταγγέλλουσες, περιγράφουν μοτίβο συμπεριφοράς, σύμφωνα με το ΣΕΗ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, μεταξύ 2004 και 2017, ο καταγγελλόμενος δελεάζοντας συναδέλφους με υποσχέσεις για επαγγελματική ανέλιξη, προέβαινε σε πράξεις που προσβάλλουν την γενετήσια αξιοπρέπεια/ελευθερία.

Οι καταγγέλλουσες υποστηρίζουν ότι με τις καταγγελίες τους ότι επλήγη η αξιοπρέπεια και η τιμή τους από τη συμπεριφορά των εν λόγω καταγγελλόμενων, η οποία τους δημιούργησε ακραία συναισθήματα φόβου, θλίψης και απόγνωσης.

«Ο μόνος λόγος που οδηγούμαι στην παρούσα καταγγελία είναι γιατί δε θέλω καμία άλλη κοπέλα ή συνάδελφος να υποστεί αυτό τον εξευτελισμό και να μην υφίσταται κανείς την παραμικρή απειλή ή εκφοβισμό ή προτροπή για τον τρόπο που μπορεί να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στον χώρο μας.

Θέλω να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν είναι έτσι μια επαγγελματική οντισιόν, ούτε ένας επαγγελματίας σκηνοθέτης, παραγωγός ή σεναριογράφος» αναφέρει καταγγέλλουσα.

Το Σωματείο ενημερώνει πως μετά από έρευνα στα βιβλία μητρώου, ο πρώτος εκ των δύο καταγγελλόμενων, παρότι ηθοποιός – σκηνοθέτης, δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Σωματείου, ενώ ο δεύτερος, λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, επίσης δεν είναι μέλος.

«Συνεπώς και στις δύο περιπτώσεις, δεν μπορεί να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία του σωματείου μας.

Κατόπιν αυτού, στην μαζική διά ζώσης έκτακτη Γενική Συνέλευση της 4ης Απριλίου του 2021, που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείον του Εθνικού Θεάτρου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ – πέραν της υποβολής των εν λόγω καταγγελιών στον αρμόδιο Εισαγγελέα – έθεσε σε γνώση του ανώτατου καταστατικά οργάνου του κλάδου των ηθοποιών την ύπαρξη των καταγγελιών και για τις δύο περιπτώσεις» διευκρινίζει το ΣΕΗ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X