Θέμα

Σεισμός Κρήτη: Κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου! Οι πρώτες εικόνες μετά τα 6,3 Ρίχτερ (video)

Σεισμός Κρήτη: Κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου! Οι πρώτες εικόνες μετά τα 6,3 Ρίχτερ (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κατέρρευσε υπό την πίεση το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηρόκαμπο Σητείας. Κι αυτό καθώς ο σεισμός που «χτύπησε» την Κρήτη νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, 12.10.2021, ήταν ισχυρότατος και εντάσεως 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το μικρό εκκλησάκι δεν άντεξε τον ισχυρό σεισμό…

σεισμός Κρήτη

σεισμός Κρήτη

σεισμός Κρήτη

Ο σεισμός έγινε ιδιαιτέρως αισθητός σε όλη την Κρήτη και εκτός από την έντασή του χαρακτηριστική ήταν και η μεγάλη του διάρκεια.

Σεισμός Κρήτη: Η πρώτη εκτίμηση του Λέκκα για την ισχυρή δόνηση 6,3 Ρίχτερ

Η ισχύς του σεισμού και η ανησυχία που έχει επικρατήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο νησί με τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα, οδήγησε τους πολίτες έξω στον δρόμο την ώρα του σεισμού, στην προσπάθειά τους να βρεθούν σε ανοιχτό χώρο και να προφυλαχθούν.

σεισμός Κρήτη

σεισμός Κρήτη

Ο σεισμός σημειώθηκε 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 8,2 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο ο κόσμος ταράχτηκε και βγήκε στους δρόμους, καθώς πρόσφατα εκεί χτύπησε ο εγκέλαδος, αφήνοντας πίσω έναν νεκρό στο Αρκαλοχώρι.

Αρχικά η εκτίμηση του Γεωδυναμικοί Ινστιτούτου έκανε λόγο για δόνηση 6,2 Ρίχτερ, ωστόσο με την αναθεώρηση ο σεισμός εκτιμήθηκε στα 6,3 Ρίχτερ.

Δείτε πού «χτύπησε» ο σεισμός στην Κρήτη

σεισμός

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Επιπλέον, όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες του cretalive, κάτοικοι του Ηρακλείου βγήκαν στους δρόμους καθώς ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη, όπως και σε ολόκληρο το νησί.

Δείτε τις πρώτες εικόνες αμέσως μετά τον σεισμό

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Μάλλον ήταν ο κύριος» λέει ο Άκης Τσελέντης

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του σεισμού μεγέθους 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κρήτη το μεσημέρι της Τρίτης (12.10.2021). Ο Άκης Τσελέντης, πάντως, εμφανίζεται καθησυχαστικός.

«Ο σεισμός ήταν 6,3 Ρίχτερ ανατολικά της Ζάκρου στην Κρήτη με εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα. Δεν έχει καμία σχέση με το Αρκαλοχώρι κι από ότι φαίνεται είναι ο κύριος σεισμός. Η περιοχή αυτή πάντα δίνει τέτοιους σεισμούς. Δεν με προβληματίζει». Τα παραπάνω είπε στο newsit ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Δείτε το σεισμογράφημα από τον σεισμολογικό σταθμό στη Ζάκρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Ενδεικτικό είναι πως αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό, ακολούθησε ένας μετασεισμός 4 Ρίχτερ, μόλις 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου και με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X