Θέμα

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης – Αναφορές για ζημιές και μεγάλη ανησυχία στο νησί

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης – Αναφορές για ζημιές και μεγάλη ανησυχία στο νησί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο σεισμός σημειώθηκε 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 8,2 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο ο κόσμος ταράχτηκε και βγήκε στους δρόμους, καθώς πρόσφατα εκεί χτύπησε ο εγκέλαδος, αφήνοντας πίσω έναν νεκρό στο Αρκαλοχώρι.

Αρχικά η εκτίμηση του Γεωδυναμικοί Ινστιτούτου έκανε λόγο για δόνηση 6,2 Ρίχτερ, ωστόσο με την αναθεώρηση ο σεισμός εκτιμήθηκε στα 6,3 Ρίχτερ.

Δείτε πού «χτύπησε» ο σεισμός στην Κρήτη

σεισμός

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Επιπλέον, όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες του cretalive, κάτοικοι του Ηρακλείου βγήκαν στους δρόμους καθώς ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη, όπως και σε ολόκληρο το νησί.

Δείτε τις πρώτες εικόνες αμέσως μετά τον σεισμό

Δείτε το σεισμογράφημα από τον σεισμολογικό σταθμό στη Ζάκρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Ενδεικτικό είναι πως αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό, ακολούθησε ένας μετασεισμός 4 Ρίχτερ, μόλις 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου και με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X