Θέμα

Σεισμός στη Σάμο: 19 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες-Μεγάλες ζημιές σε σπίτια (αποκαλυπτικές φωτό και βίντεο)

Σεισμός στη Σάμο: 19 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες-Μεγάλες ζημιές σε σπίτια (αποκαλυπτικές φωτό και βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός στη Σάμο: Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και στην Τουρκία. Στη Σάμο νεκρά είναι δύο παιδιά, ενώ στη Σμύρνη 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 700 τραυματίστηκαν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Geçmiş olsun Yunanistan/Samos 😞 ——————————- Sorry to hear what happened Greece/Samos 😞 #yunanistan #greece #samos #samosadası #samosisland #deprem #quake #tsunami #dualarımızsizinle #ourprayersarewithyou #instaquake #likeforlikes #like4likes #likelike #likeforprayers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kişisel Blog (@ferdacakir) στις 30 Οκτ, 2020 στις 9:24 πμ PDT

Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές στη Σάμο

Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε ζημιές σε κτίρια στη Σάμο, μεγάλο τμήμα του ναού στο Καρλόβασι κατέρρευσε, ενώ τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοίχου μέσα στην πόλη της Σάμου. Το ΕΚΑΒ έβγαλε τα σώματα των παιδιών, χωρίς τις αισθήσεις τους.

Έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία, ενώ τσουνάμι έπληξαν το νησί. Επίσης, ζημιές σε κτίρια προκλήθηκαν και στη Χίο.

Τι είπαν οι σεισμολόγοι

«Θα έχει μεγάλη σεισμική ακολουθία το επόμενο 48ωρο και σίγουρα την επόμενη βδομάδα», ανέφερε ο Κώστας Παπαζάχος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Μανώλης Σκορδίλης, ερωτηθείς εάν αυτός ήταν ο κύριος σεισμός, απάντησε πως «δεν μπορεί κάποιος να το πει με σιγουριά. Χρειάζεται να παρατηρηθεί η σεισμική ακολουθία. Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για τον κύριο σεισμό».

Σεισμός στη Σάμο: «Φόβος πως μπορεί να υπάρξει ένα μικρό τσουνάμι στην Σάμο» ανέφερε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας από το σεισμό των 6,6 ρίχτερ.

Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές στη Σμύρνη

Ο σεισμός που έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά, προκάλεσε πολύ μεγάλες καταστροφές στη Σμύρνη, με καταρρεύσεις πολυώροφων κτιρίων και μεγάλες ζημιές στις υποδομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σμύρνη και 709 τραυματίστηκαν, ενώ κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους της τουριστικής πόλης.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI/SAMOSVOICE/ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΙΑΚΩΒΟΥ)

Σεισμός στη Σάμο

 

Δείτε ακόμη: Σεισμός στη Σάμο: Μεγάλη ρωγμή στο λιμάνι της Χίου

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X