Κοινωνία

Εκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο με τους δράστες

Εκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο με τους δράστες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέο βίντε0-ντοκουμέντο από την έκρηξη στην Καλλιθέα φέρνει στο φως το OPEN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, μέχρι στιγμής, οι αξιωματικοί από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχουν εντοπίσει πως ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείται από φιτίλι και πολλά κιλά δυναμίτιδας που μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 7, για αυτό και υπήρξαν τόσες πολλές καταστροφές.

Ο ιδιοκτήτης αναμένεται να δώσει κατάθεση, το αργότερο μέχρι αύριο, Τρίτη, το πρωί. Ο ίδιος φαίνεται να είναι ιδιοκτήτης και άλλων καταστημάτων.

Αυτό που θέλουν να ξεκαθαρίσουν οι Αρχές ασφαλείας είναι εάν ήταν ένα μήνυμα σε σχέση με τα εμπορεύματα της κάβας, δηλαδή τα ποτά ή ένα μήνυμα προς τον επιχειρηματία.



 

Εκσφενδονίστηκε όχημα στη μέση του δρόμου

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής μετρούν τις πληγές τους καθώς οι καταστροφές είναι πολλές στη γειτονιά. Μάλιστα, η σφοδρότητά της ήταν τόσο μεγάλη που αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά στο κατάστημα εκσφενδονίστηκε στη μέση του δρόμου.

Συνολικά οκτώ αυτοκίνητα, αλλά και σπίτια και καταστήματα έχουν υποστεί υλικές ζημιές από τη σφοδρότατη έκρηξη.

Στα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη στιγμή της έκρηξης και είναι πραγματικά εκκωφαντικός ο θόρυβος αλλά και η εικόνα καθώς τρέμουν τα πάντα. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν ζημιές ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Μαρτυρίες από τους κατοίκους της περιοχής

Η Δέσποινα, κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA για το συμβάν.

«Δυστυχώς η βδομάδα μπήκε άσχημα για μας γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Καθώς κοιμόμουν έσπασε το παράθυρο και γέμισα θραύσματα. Έβλεπα ανοιχτές ντουλάπες, το πατάρι έσπασε όλη η τζαμαρία και άρχισε να μυρίζει καμένο», είπε αρχικά.

«Τρέξαμε κάτω είδαμε πως όλα τα τζάμια έχουν σπάσει, ο κόσμος πηγαινοερχόταν. Άσχημες στιγμές. Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και να αντικαταστήσουμε τις ζημιές», συμπλήρωσε.



Άλλη κάτοικος της περιοχής ανέφερε λεπτομέρειες για την κάβα στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη.

«Η κάβα αυτή ανήκει στον ιδιοκτήτη του γνωστού νυχτερινού κέντρου που είναι στην πίσω πλευρά. Στο παρελθόν είχαν ξαναβάλει βόμβα, πριν από 8-10 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς. Και είχε γίνει η ίδια ζημιά. Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια από το σπίτι μου και σε όλη τη γειτονιά. Ήταν πολύ δυνατή έκρηξη αφού σείστηκε η πολυκατοικία», σημείωσε η κ. Αλεξάνδρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X