Θέμα

Σεισμός στην Κρήτη: Τραγωδία! Νεκρός ο εγκλωβισμένος στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός στην Κρήτη: Τραγωδία! Νεκρός ο εγκλωβισμένος στο Αρκαλοχώρι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δραματικές οι εξελίξεις στην Κρήτη, που χτυπήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (27.09.2021) από σεισμό 5,8 Ρίχτερ. Δυστυχώς ένας άνδρας έχασε την ζωή του όταν τον καταπλάκωσε η οροφή εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι.

Νωρίτερα, απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας άνδρας ελαφρά τραυματισμένος στο χωριό Πατσίδερος του Ηρακλείου.

Δείτε την στιγμή

Σεισμός στην Κρήτη Σεισμός στην Κρήτη Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη και ανησυχία…

Ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που «χτύπησε» την Κρήτη το πρωί της Δευτέρας, 27.09.2021, ταρακούνησε το νησί, ωστόσο ήρθε και η μετασεισμική δραστηριότητα για να αυξηθεί η αναστάτωση.

Ένας νέος σεισμός, λοιπόν, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:27, μόλις λίγα λεπτά μετά τον αρχικό σεισμό. Το επίκεντρο ήταν 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης. Το εστιακό βάθος ήταν 5χιλιομέτων.

Ο μεγάλος σεισμός και οι ζημιές στο Αρκαλοχώρι

Ο πανικός στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 09.15 το πρωί, ήταν έκδηλος. Η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 5,8 Ρίχτερ , με επίκεντρο 23 χλμ. ΔΒΔ της Άρχης και εστιακό βάθος τα 10 χλμ. Έγινε, μάλιστα, αισθητός ακόμη και στη δυτική Κρήτη.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχοι έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη δόνηση. Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει…

Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα. Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Εκκενώθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, μετά τον κύριο σεισμό αλλά και τους μετασεισμούς.

Δείτε τις εικόνες από την Κρήτη

σεισμός σεισμός Σεισμός στην Κρήτη σεισμός σεισμός σεισμός

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X