Θέμα

Σεισμός στην Ζάκυνθο: Σείεται η γη! “Καμπανάκι” για νέες δονήσεις! (vids, pics)

Σεισμός στην Ζάκυνθο: Σείεται η γη! “Καμπανάκι” για νέες δονήσεις! (vids, pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο σεισμός στην Ζάκυνθο σημειώθηκε λίγο πριν τις 02:00 το πρωί της Παρασκευής, 26.10.2018 και “ταρακούνησε” πολλές περιοχές.

Είναι ενδεικτικό να αναφερθεί πως η δόνηση έγινε ιδιαιτέρως αισθητή σε πολλές περιοχές της Αθήνας, της Πελοποννήσου, μέχρι και στην… Μάλτα!

Ο σεισμός στην Ζάκυνθο είχε μέγεθος 6,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Αλλά και το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS που “δίνει” το ίδιο μέγεθος.

Συνεχείς μετασεισμοί!

Εδώ να σημειωθεί πως από την στιγμή που σημειώθηκε ο σεισμός στην Ζάκυνθο, το νησί δεν έχει ησυχάσει καθώς ο ένας μετασεισμός ακολουθεί τον άλλο!

Λίγα λεπτά πριν τις 09:00, ένας νέος μετασεισμός ταρακούνησε το νησί. Η Ζάκυνθος συνεχίζει να κινείται στον ρυθμό των Ρίχτερ.

Η νέα δόνηση σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Αθήνας είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ. Σημειώθηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή με τον κύριο σεισμό.

Δείτε την εικόνα

σεισμός στην Ζάκυνθο

Μάλιστα, οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή στους κατοίκους. Κι αυτό διότι αναμένεται ισχυρός μετασεισμός μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο μεγάλος μετασεισμός αναμένεται να έχει μέγεθος από 4,8 ως και 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι ωστόσο συνιστούν ψυχραιμία, το νησί φάνηκε να αντέχει, ωστόσο όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να αποφευχθούν τραυματισμοί.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και ο καθηγητής Άκης Τσελέντης ο σεισμός στη Ζάκυνθο προκάλεσε ένα μίνι τσουνάμι μεταξύ 15 και 30 εκατοστών και στις δυο πλευρές του Ιονίου από τις ακτές της Πελοποννήσου ως την Ιταλία!

Για την ακρίβεια όπως αναφέρθηκε στην ελληνική πλευρά το φαινόμενο καταγράφηκε στην Κυπαρισσία και στο Κατάκολο.

Ζημιές στην Ζάκυνθο και τεράστια ανησυχία

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος, οι οποίες στις περισσότερες περιοχές έχουν αποκατασταθεί.

Στο νησί έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές με σπασμένες τζαμαρίες και μικροζημιές σε δεκάδες καταστήματα και σπίτια.

Παράλληλα, ρωγμή έχει σημειωθεί και στον τραπεζοειδή προβλήτα στο λιμάνι της πόλης.

Μάλιστα, όπως καταγράφεται και στο βίντεο, εμφανώς ανήσυχοι και έντρομοι οι κάτοικοι του νησιού έχουν βγει στους δρόμους, όπου και αναμένεται να παραμείνουν, καθώς στο νησί σημειώνονται αρκετοί μετασεισμοί.

Με πληροφορίες από: zantenewstime.gr / imerazante.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X