Κοινωνία

Σήμερα 30 Μαρτίου σβήνουμε τα φώτα για την “Ωρα της Γης”

Σήμερα 30 Μαρτίου σβήνουμε τα φώτα για την “Ωρα της Γης”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα 30 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ θα σβήσουν για μία ώρα τα φώτα για την “Ώρα της Γης“. Ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και ονομάστηκε H «Ώρα της Γης» («Earth Hour»). Έτσι ξεκίνησε και καθιερώθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου,να καλούνται οι πολίτες να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Αθήνα θα συμμετέχει στην “Ώρα της Γης“.

Από τις 20:30 έως τις 21:30 συσκοτίζεται ο Λόφος του Λυκαβηττού, ενώ θα σβήσουν τα φώτα και στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Επίσης ο Δήμος καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει «παρών» στην «Ώρα της Γης». Το Σάββατο θα σβήσει τα φώτα και θα διακόψει τη λειτουργία ενός εκ των δύο διαδρόμων του από τις 20:30 έως τις 21:30, συμμετέχοντας και φέτος στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF.

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε σβήνοντας τα φώτα, σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου, για 60 λεπτά από τις 20.30 έως τις 21.30 συμμετέχουμε στην “Ώρα της Γης‘ κίνηση συμβολική αλλά με μεγάλη σημασία αφού είναι μια πολύ καλή αφορμή για να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη φύση.

“Αλύτρωτη…μέθη”

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X