Κοινωνία

Σοκ στην Λαμία! 11χρονος πήγαινε στην παιδική χαρά και τον δάγκωσε οχιά!

Σοκ στην Λαμία! 11χρονος πήγαινε στην παιδική χαρά και τον δάγκωσε οχιά!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πήγαινε να χαρεί στην παιδική χαρά και κατέληξε στο νοσοκομείο επειδή τον τσίμπησε φίδι. Στο νοσοκομείο στην Λαμία νοσηλεύεται ένα 11χρονο αγοράκι από το Δομοκό το οποίο δάγκωσε οχιά στο πόδι, την ώρα που πήγαινε για να παίξει στην παιδική χαρά.

Μετά το δάγκωμα του φιδιού στον 11χρονο, ο πατέρας του παιδιού το μετέφερε αρχικά στο ΚΥ Δομοκού και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λαμίας.

Παρότι το φετινό καλοκαίρι είναι στην αρχή του, έχουμε πολλά περιστατικά με δαγκώματα φιδιών και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως στην ύπαιθρο.

Το περιστατικό στην Λαμία και τι πρέπει να κάνουμε στο δάγκωμα φιδιού

Απαντήσεις στα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για «επιθέσεις φιδιών σε ανθρώπους» δίνει ο βιολόγος- ερπετολόγος και μέλος της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας Ηλίας Στραχίνης.

Κορονοϊός: «Κόλαση» για τα πάρτι στα Τρίκαλα! «Θα δώσουμε ονόματα»!

«Καταρχήν, δεν είναι όλα τα φίδια… οχιές, δεν πεθαίνεις από το δάγκωμα μέσα σε λίγα λεπτά και δεν εκτινάσσονται για να δαγκώσουν», διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στραχίνης καθώς, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή που ξεκινούν οι αγροτικές δουλειές, καταγράφονται πολλές «επισκέψεις» και δαγκώματα φιδιών στην ύπαιθρο.

«Η επικινδυνότητα ενός δαγκώματος με έγχυση εξαρτάται από την τοξικότητα του δηλητηρίου, από τη συγκέντρωση αυτού στο σώμα του θύματος και από την αντοχή του κάθε οργανισμού. Επομένως, η ποσότητα του δηλητηρίου αλλά και το βάρος και η ηλικία του θύματος αποτελούν σημαντικούς παράγοντες (η ποσότητα εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος του φιδιού, αλλά ελέγχεται και από το ίδιο το φίδι)», ξεκαθαρίζει σε σχετικό του άρθρο ο κ. Στραχίνης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X