Κοινωνία

«Βιάζαμε τα παιδιά… Σταματούσαμε μόνο όταν έκλαιγαν» 

«Βιάζαμε τα παιδιά… Σταματούσαμε μόνο όταν έκλαιγαν» 
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά τρία από τα παιδιά τους, εδώ και τέσσερα χρόνια, στη Λέρο.

Η φρίκη αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της θείας των παιδιών. Οι γονείς συνελήφθησαν τη Δευτέρα, ενώ μετά από πολύωρη ανάκριση, το ζευγάρι ομολόγησε.

Ο 57χρονος πα-τέρας ο οποίος εργάζεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του νησιού και η 47χρονη μητέρα συνελήφθησαν με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Η πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το έγκλημα ξεσκεπάστηκε όταν το κορίτσι της οικογένειας μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο της Λέρου και εξεταζόμενη από τον Παιδίατρο και Γυναικολόγο διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Η φρίκη όμως αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της θείας των παιδιών…

Το κορίτσι που πάσχει από βαριά μορφή κατάθλιψης, μιλώντας με την θεία περιέγραψε το τι συνέβαινε τέσσερα χρόνια στο σπίτι της οικογένειας…

Η οικογένεια έχει τέσσερα παιδιά, έναν 24χρονο γιο, έναν 20χρονο, την 13χρονη κόρη και το 10χρονο αγόρι. Το μεγαλύτερο από αυτά έχει καταφέρει να φύγει από το σπίτι, καθώς και αυτό έπεφτε θύμα των σεξουαλικών επιθέσεων από τους ίδιους τους γονείς του. Ο 20χρονος και ο 10χρονος αντιμετωπίζουν προβλήματα νοητικής στέρησης και ψυχολογικών προβλημάτων.

«Εδώ μιλάμε για μια μανά, η οποία έβαζε το κοριτσάκι να βλέπουν που έκανε έρωτα με τον πατέρα και μετά οι δυο τους συνέχιζαν με άλλες πράξεις εις βάρος του κοριτσιού. Φρίκη. Αποτροπιασμός. Οι άνθρωποι αυτοί κάθε άλλο παρά γονείς μπορούνε να λέγονται. Κτηνωδία και όχι μόνο» λέει στο STAR ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.

Απολογία σοκ από τους γονείς «τέρατα» στη Λέρο:

«Βιάζαμε τα παιδιά και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μόνο όταν έκλαιγαν» .

«Βιάζαμε τον 20χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν», είπαν οι γονείς-τέρατα…

Καταγγελία από το 2017

Πριν από ένα χρόνο όπως καταγγέλλει στον ΑΝΤ1 κάτοικος του νησιού τα παιδιά παρακολούθησαν ειδικοί στην Αθήνα όμως στη συνέχεια επέστρεψαν ξανά στο σπίτι και ο εφιάλτης φαίνεται πως συνεχίστηκε.

«Τουλάχιστον δυόμιση μήνες που ήταν εκεί στην ομάδα και τα παρακολουθούσε θεώρησαν ότι είναι εντάξει το περιβάλλον για να γυρίσουν στο σπίτι τους. Είναι χρόνια η κατάσταση ξύλο, φωνές, ξύλο. Στέρηση από πολλά και υλικά και συναισθηματικά. Όλοι απ’ τη γειτονιά φοβόντουσαν να μιλήσουν για να μην τους κάνει κακό ο πατέρας».

Το γεγονός επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Τόλιας:

«Μία και μοναδική καταγγελία ήταν της μικρής πριν ένα χρόνο περίπου ότι την κλείδωναν στο ίδιο δωμάτιο οι γονείς που κοιμόντουσαν για να βλέπει μάλλον αυτά που γινόντουσαν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρέπεμψαν το παιδί στην Αθήνα, σε ειδικούς οι οποίοι εξέτασαν και το παιδί αλλά και τους γονείς απ’ όσο γνωρίζω και αργότερα επέστρεψαν στο νησί».

Καταγγελία και από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού που επικαλείται καταγγελία συγγενικού προσώπου η 14χρονη το έσκασε από το νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ όπου φιλοξενήθηκε καθώς φοβόταν να επιστρέψει στο σπίτι της.

«Οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων, ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες».

Οι κατηγορούμενοι γονείς πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή.

Η ανώτατη εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω για:

1) Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

2) Να φύγουν από τη Λέρο να εγκατασταθούν σε ειδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και

3) Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

Την ίδια ώρα η αποκάλυψη της κτηνωδίας στη Λέρο αποδεικνύει την ανατριχιαστική αναλγησία όλων, καθώς γνώριζαν, αλλά κανένας δεν μιλούσε. Οι διάλογοι του εισαγγελέα με τους γονείς-τέρατα συγκλονίζουν.

Πηγές πληροφοριών:«Ε»/STAR/ΑΝΤ1/ΣΚΑΙ/vimatisko

Δείτε ακόμη:

Δήμαρχος Λέρου: Υπήρχαν ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις για την κακοποίηση -Η συμμετοχή της μητέρας είναι το πιο φρικιαστικό (vid)

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X