Κοινωνία

Σοκαριστική μαρτυρία αθλήτριας της ενόργανης :Τρώγαμε οδοντόκρεμες ή από τα σκουπίδια

Σοκαριστική μαρτυρία αθλήτριας της ενόργανης :Τρώγαμε οδοντόκρεμες ή από τα σκουπίδια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η μαρτυρία μίας εκ των αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής που συνυπέγραψε μαζί με άλλους 21 αθλητές και αθλήτριες την επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κακοποίηση που υπέστησαν από τους προπονητές.

Η αθλήτρια μιλώντας με αλλοιωμένη φωνή και πλάτη στην κάμερα στην ΕΡΤ κατήγγειλε συγκλονιστικά πράγματα από αυτά που βίωσε η ίδια και οι συναθλητές της.

«Τιμωρία που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιο πράγμα, ήταν το να τρέξεις έξω στην παγωνιά. Δέκα κύκλους ολόκληρο το γυμναστήριο, το να ανεβοκατέβεις πάνω κάτω το γήπεδο», είπε η αθλήτρια.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «οι τραυματισμένες συνέχιζαν να προπονούνται είτε είχαν διάστρεμμα, είτε σπασμένο χέρι ή πόδι, είχαν πολύ σοβαρό διάστρεμμα και συνέχιζαν. Ο προπονητής μπορούσε να τραβήξει το στρώμα για να προσγειωθείς στα σκληρά και γινόταν αυτό που επακολουθούσε, ένας σοβαρός τραυματισμός του αθλητή»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της αθλήτριας για την εξαθλίωση που είχαν υποστεί.

«Φτάναμε στο σημείο να τρώγαμε οδοντόκρεμες και από τα σκουπίδια, γιατί μας είχαν κλειδωμένες στα δωμάτια, δεν μας επέτρεπαν να πάμε να φάμε», ανεφερε.

«Κάποια στιγμή έπρεπε να βγει στην επιφάνεια όλο αυτό για τον χώρο της γυμναστικής γιατί πίσω από τα μετάλλια υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις τις οποίες δεν γνωρίζει ο κόσμος και νομίζω ήρθε η κατάλληλη στιγμή να καθαρίσει το άθλημα από όλη αυτή την κατάσταση.

Ακόμα και σήμερα μπορεί να υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις και γι΄αυτό το κάναμε για να μην ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο σε κάποιο παιδί» κατέληξε η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

Υπενθυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη (06/04) με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» και την αποκάλυψη της επιστολής 22 αθλητριών και αθλητών της ενόργανης γυμναστικής προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα βασανιστήρια και την κακοποίηση που υπέστησαν.

Έγιναν σοβαρές καταγγελίες, τόσο για ψυχολογική, σωματική και λεκτική βία, όσο και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από προπονητές, ακόμα και σε μικρά παιδιά. Το νήμα της υπόθεσης ξεκινάει από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ως τις μέρες μας.

Μιλώντας στο Sputnik, o νεοκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Σταθόπουλος προανήγγειλε πως είναι στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών και στόχος είναι να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Ήδη την ίδια μέρα οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. και ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο της προανάκρισης.

Ο νομικός εκπρόσωπος των 22, Αλέξης Αδαμίδης, σημείωσε πως έπονται κι άλλες καταγγελίες, σημειώνοντας ότι τα θύματα είναι έτοιμα να καταθέσουν τα ονόματα αυτών που έκαναν τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X