Επιλογές

Το σόου της Ζωής στη δίκη του αρχιμαφιόζου γνωστού και ως «Το Λίπος»- Φωτογράφιζε τους αστυνομικούς

Το σόου της Ζωής στη δίκη του αρχιμαφιόζου γνωστού και ως «Το Λίπος»- Φωτογράφιζε τους αστυνομικούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ανεβασμένους τόνους ξεκίνησε χθες το πρωί στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης η εξέταση του γαλλικού αιτήματος για την έκδοση του 57χρόνου κατηγορούμενου αρχιμαφιόζου Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού και ως «Το Λίπος».

Με έντονες λογομαχίες και φωνές μεταξύ της συνηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου και της προέδρου της έδρας ξεκίνησε η δικάσιμος.

Αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκε που υπήρχαν και σήμερα ένοπλοι άνδρες της ΟΠΚΕ στην αίθουσα. «Με το δάκτυλο στη σκανδάλη θα κάνουμε τη διαδικασία; Αρνούμαι!», είπε προς την πρόεδρο η οποία της ζητούσε να σταματήσει.

«Με συγχωρείτε αλλά εγώ θα το φωτογραφίσω αυτό», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και σηκώνοντας το κινητό της φωτογράφισε τους αστυνομικούς.

«Εάν θέλετε βγάλτε και σέλφι» απάντησε η πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου.

Η έδρα έδωσε εντολή να συνεχίσει η προφορική μετάφραση των διωκτικών εγγράφων που είχε ξεκινήσει στην προηγούμενη δικάσιμο, την Τρίτη.

Αφού έκανε σχετική πρόταση ο εισαγγελέας για διακοπή, προκειμένου να συνεχίσει η διερμηνέας να μεταφράζει στον Σουσανασβίλι, η κ. Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο και διαμαρτυρήθηκε έντονα για το θέμα της μετάφρασης, λέγοντας:

«Αυτή είναι αντιδικονομική διαδικασία! Τον βασανίζετε αυτή τη στιγμή! Βασανίζετε έναν άνθρωπο, παραβιάζετε κατάφωρα τα προβλεπόμενα! Θα έπρεπε να είχατε διατάξει τη γραπτή μετάφραση των εγγράφων».

Ο 57χρονος ενημέρωσε τους δικαστές ότι ήρθε με δική του πρωτοβουλία παρότι ο γιατρός της φυλακής δεν του το επέτρεψε.

«Δεν είμαι καλά, θα μείνω όσο αντέξω» είπε ο Σουσανασβίλ, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να λέει στο δικαστικό συμβούλιο ότι βασανίζεται ο πελάτης της.

Τότε η πρόεδρος της αφαίρεσε τον λόγο προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Κωνσταντοπούλου. «Εκτίθεστε» είπε στους δικαστές και η συνεδρίαση διακόπηκε για να συνεχιστεί η μετάφραση του εγγράφου.

Οι λογομαχίες ακολούθησαν και μετά την πρώτη διακοπή, με αφορμή το αίτημα του Εφετείου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προφορικής μετάφρασης του κατηγορητηρίου στον εκζητούμενο.

«Μα τι λέτε; Αυτά δεν γίνεται πουθενά! Δεν προβλέπεται αυτό που κάνετε» ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου. Η συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου συνέχισε σε υψηλούς τόνους, με αφορμή αυτήν την φορά, την κατ’ ιδίαν συνομιλία της προέδρου με τον σύνεδρο της έδρας.

«Δεν προβλέπεται μίνι διάσκεψη με τον σύνεδρο. Προσβάλλεται τον εαυτό σας. Να ειπωθούν στο ανοικτό ακρωτήριο όσα είπατε.» σημείωσε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε:

«Δεν έχετε τον λόγο. Το υπουργείο όφειλε να φέρει μεταφρασμένα τα έγγραφα στη γλώσσα μας και στη γλώσσα του».

Στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, άλλης υπόθεσης που βαραίνει τον 57χρονο και αφορά παλαιότερη υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος, για την οποία είχε καταδικαστεί σε 14ετή κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται, πως ο Λάσα Σουσανασβίλι δικάστηκε με το σκεπτικό ότι το διευθυντήριο ήταν στη Θεσσαλονίκη και γι αυτό είχε απορριφθεί αίτημα έκδοσης που είχαν κάνει τότε οι ισπανικές αρχές.

Ο Λάσα Σουσανασβίλι

Ο γεωργιανός μαφιόζος Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστός και ως «το Λίπος» συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας 16 Απριλίου υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των υπαρχηγών του «Λίπους» και αστυνομικών, κατά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. σε διαμέρισμα επί της οδού Βουλγαροκτόνου και Ζαΐμη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο διαμέρισμα βρίσκονταν και ο οδηγός – σωματοφύλακας του 57χρονου που εμβόλισε ένα περιπολικό όχημα στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Ο Ομπάμα τον είχε χαρακτηρίσει ως τον «νο 1 κακοποιό στον κόσμο»…

Ο 57χρονος Γεωργιανός μαφιόζος, γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος», είχε συλληφθεί  και στις αρχές του 2012 σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, όπου διέμενε με ψεύτικα στοιχεία.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί από Ισπανία και Γεωργία, σύμφωνα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.ά. εγκληματικές ενέργειες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όμως, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων, αποφυλακίστηκε με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ζωή του «Λίπους» στις φυλακές

Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του στις φυλακές Διαβατών χαρακτηρίστηκε ως «αρχηγός» του σωφρονιστικού καταστήματος.

Κατά τον προαυλισμό του συνοδεύονταν από τουλάχιστον πέντε ακόμη κρατούμενους, πιστούς στον 57χρονο σήμερα «Vor V Zakone», καθώς αποτελούσε υπ’ αριθμόν ένα στόχο για αντίπαλες μαφιόζικες οργανώσεις.

Ο θρύλος θέλει τον Lasha Shushanashvili εκτός από air condition –πού μπήκε με δικά του έξοδα και λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε- στο κελί του, να έχει και «προσωπικό μάγειρα». Ο ίδιος θρύλος των φυλακών θέλει να υπάρχει και δοκιμαστής, καθώς φοβόταν τυχόν δηλητηρίαση του.

Πηγές: voria.gr – thestival.gr

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ένας από τους αρχηγούς της ρωσικής μαφίας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X